Osmanlı Döneminde Beyazıt Kulesi'ndeki Renkler Yanmadan Meğer Kimse Dışarı Adım Atmıyormuş!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Osmanlı Döneminde Beyazıt Kulesi'ndeki Renkler Yanmadan Meğer Kimse Dışarı Adım Atmıyormuş!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Beyazıt Meydanı'nda ve İstanbul Üniversitesi'nin ana kampüsü içerisinde yer alan Beyazıt Kulesi 1749 yılında inşa ettirilmiş.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tarih boyunca Beyazıt Kulesi, yangın gözleme ve yangın sinyalizasyonu için kullanılmış. Ayrıca, Osmanlı döneminde halk arasında hava durumu tahmini için kullanılan renkli ışıklarla donatılmış.
Peki İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan ve şehrin sembollerinden biri olarak günümüze ulaşan kulede yanan renkler hangi hava olayını anlatıyor?
Kırmızı ışık, havanın ertesi gün karlı olacağını,
Mavi ışık, havanın ertesi gün açık olacağını,
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yeşil ışık, havanın ertesi gün yağmurlu olacağını,
Sarı ışık ise havanın ertesi gün sisli olacağını bildiriyor.
Bu renkler, Beyazıt Kulesi gibi önemli noktalarda halka hava durumu hakkında bilgi vermek için kullanılırdı. Bu geleneksel uygulama, insanların günlük hayatta hava durumu değişikliklerini önceden tahmin etmelerine yardımcı olurdu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin ardından alanımla ilgili kendimi geliştirmek amacıyla çeşitli kurslara katıldım ve bu süreçte birçok sertifika aldım. 2020 yılından itibaren editörlük, muhabirlik ve içerik üretimi gibi farklı pozisyonlarda görev alarak medya dünyasında aktif bir şekilde yer aldım. 2024 yılı itibariyle Onedio’da Yaşam Editörü olarak çalışıyorum ve siz okuyucularımıza güncel, ilgi çekici ve farklı içerikler sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
O kadar mı geriledik….