Görüş Bildir
Haberler
Nüfus Müdürlüğü Randevu Alma Ekranı Yeni Kimlik Ehliyet Pasaport Randevu Nasıl Alınır?

Nüfus Müdürlüğü Randevu Alma Ekranı Yeni Kimlik Ehliyet Pasaport Randevu Nasıl Alınır?

Dilara Bağcı
23.11.2022 - 16:04 Son Güncelleme: 23.11.2022 - 17:03

Yeni kimlik, ehliyet ve pasaport başvuruları Nüfus Müdürlükleri'nden yapılıyor. Başvuru yapmak için öncelikle randevu almak gerekiyor. Peki Nüfus Müdürlükleri'nden nasıl randevu alınır? Telefonla randevu alınabilir mi?  İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet sitesi üzerinden

İnternet sitesi üzerinden

Yeni kimlik, ehliyet yenileme veya yeni ehliyet çıkarma, pasaport çıkartma işlemleri için başvuru yapmadan önce randevu alınması gerekiyor. Randevular Nüfus Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılıyor. 

Randevu almak için https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al adresine doğrudan gidebilirsiniz.

Başvuru ekranında ilk olarak randevu türünü seçmeniz gerekiyor. Bu ekranda pasaport, kimlik, ehliyet ve diğer işlemler için seçim yapabilirsiniz. Ardından Adınız, Soyadınız, T.C. kimlik numaranız, telefon numaranız gibi bilgileri eksiksiz girmeniz gerekiyor. 

Daha sonra açılan ekranda size uygun il ve ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'nü seçebilirsiniz. Randevunuzu ikametgah adresinizin olduğu ilçeden alma zorunluluğu yoktur. Seçiminizi yaptıktan sonra randevuyu kimin için alacağınızı seçmelisiniz. Çocuklarınız ve anne babanız için de randevu alabilirsiniz. 

Kişi seçimini de tamamladıktan sonra randevunuz için saat seçimini de yapmayı unutmayın. Ardından randevunuz onaylanacak ve randevu bilgileriniz telefonunuza SMS ile gönderilecek.

Telefonla veya uygulama üzerinden

Telefonla veya uygulama üzerinden

Nüfus Müdürlüğü randevu alma işlemlerinizi Alo 199 hattını arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca NVİ Mobil uygulamasını telefonlarınıza yükleyerek de randevu alabilirsiniz. 

Randevuların çok yoğun olduğunu, randevu bulmakta zorlanabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Uygun bir randevu alabilmek için sabah saatlerinde (08.00-09.00) randevuları kontrol edebilirsiniz.

İşlemler ne kadar sürer?

İşlemler ne kadar sürer?

Randevu saatinizde Nüfus Müdürlükleri'ne giderek sıra-matikten sıra almanız gerekiyor. Ardından bu sıraya göre görevli kişiler işlemlerinizi başlatıyorlar. Eğer tek bir işleminiz varsa ve belgeleriniz eksiksiz ise işlem çok zaman almıyor. 

Başvuru tipinize göre parmak izleriniz ve imza örneğiniz alınabilir. Bu işlemler dışında fazladan bir işlem yapmanız gerekmiyor.

Ne zaman teslim edilir?

Ne zaman teslim edilir?

Başvuru yaptıktan sonra kimlik, ehliyet ve pasaportlarınızın ne zaman adresinize gönderileceği ise yoğunluğa göre değişebilir. Ehliyet ve kimlik kartları ortlama 1 hafta 10 gün içerisinde belirttiğiniz adrese teslim edilir. Pasaportların teslim edilmesi ise daha uzun sürebilir. 

Yeni kimlik kartınız, ehliyetiniz ve pasaportunuzun istediğiniz adrese gönderilmesini talep edebilirsiniz. Belirttiğiniz adreste kendinize veya kimlik numarasını ibraz edebileceğiniz bir kişiye teslim edilmesini isteyebilirsiniz.

Bu içeriklerimizi beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın