Görüş Bildir
Haberler
Nokia'dan Otomobillere Yatırım

Nokia'dan Otomobillere Yatırım

Ulaş
07.05.2014 - 17:57

Nokia'dan Otomobillere Yatırım

Finlandiyalı telefon üreticisi Nokia, otomobillerle olan bağlantı özelliklerini geliştirmek için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Firma özellikle HERE navigasyon servisinin araçlardaki kullanımını geliştirmek istiyor.

Apple ve Google gibi devlerin ardından Nokia da otomobillere girmeye hazırlanıyor. Akıllı telefonların otomobillerle daha fazla iletişimde olmasını sağlamak için adım atan Nokia, bu amaçla 100 milyon dolar bütçeli bir fon oluşturdu.

Oluşturulan fon ile firma telefonlarla otomobiller arasındaki bağlantıyı daha da geliştirmek için çalışacak. Akıllı telefon birimini Microsoft'a satan ve elinde nakit bulunan Nokia, bu adımla beraber farklı bir alana yatırım yapmaya başlıyor.

Firmanın haritalama şirketi olan HERE ile işbirliği içinde sürdürülecek olan proje ile ilgili detaylı bilgi açıklanmadı. Ancak navigasyon yardımı ile sürücülere yardımcı olabilecek teknolojilerin geliştirileceği düşünülüyor. Firmanın Şubat ayında duyurduğu HERE Auto servisi bulunuyor. Bu servis otomobillerde daha gelişmiş bir navigasyon hizmeti sunmayı amaçlıyor. Yeni fonun bu servisin özelliklerini daha da ileri bir noktaya taşıması hedefleniyor.

Rekabet otomobillere kayıyor

Telefon pazarında birçok firma otomobillerde cihaz kullanımının geliştirilmesi için çalışmalarda bulunuyor. Google'ın başını geçtiği bir grup bu konuda çalışmalar yaparken Apple da CarPlay servisi ile araç içi eğlence sistemlerini iOS cihazlarla birleştirmeye çalışıyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nok...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0