Görüş Bildir
Haberler
Nöbet Değişimi Sırasında Şehit Olan Er, Toprağa Verildi

Nöbet Değişimi Sırasında Şehit Olan Er, Toprağa Verildi

ATKN
27.12.2014 - 17:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Foça'da nöbet değişimi sırasında kaza kurşunuyla şehit düştüğü belirtilen 20 yaşındaki Deniz Piyade Er Emre Günalay Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Nurgül Günalay, AK Parti Milletvekili Salih Koca'ya, 'Oğlum savaşta ölmedi. Orada savaş yoktu. Olayın aydınlatılmasını istiyorum' dedi.

Önceki gün İzmir'in Foça İlçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda nöbet değişimi sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Deniz Piyade Er Emre Günalay'ın cenezesi dün akşam askeri uçakla Eskişehir'e getirildi. Bekar olan ve terhisine 75 gün kaldığı belirtilen şehit er Emre Günalay için bugün öğleyin Reşadiye Camii'nde askeri tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve bakanların çelenk gönderdiği cenaze törenine Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, şehidin babası fabrika işçisi olan Halil Günalay, annesi Nurgül Günalay, kardeşi Ebru Günalay, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

ORADA SAVAŞ YOKTU

Reşadiye Camii bahçesine getirilen oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı olan tabutuna sarılan anne Nurgül Günalay gözyaşı döktü. Nurgül Günalay kendisine başsağlığı dileyen milletvekili Salih Koca'ya, yetkililerin oğlunun nöbet değişimi sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit düştüğünü söylediğini belirterek, 'Oğlum savaşta ölmedi. Orada savaş yoktu. Olayın aydınlatılmasını istiyorum' dedi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Orgeneral Abidin Ünal şehidin tabutunun üzerine düşen yaprakları ve yağmur damlacıklarını eliyle temizledi. Şehidin tabutu daha sonra askerlerin omuzuna alınarak top arabasına taşındı. Anne Nurgül Günalay burada da oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Nurgül Günalay elini tabuta koyup top arasıyla birlikte yürüdü, daha sonra oğlunun konulduğu cenaze aracına bindi. Şehit er Emre Günalay götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kemal Atlan, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0