Görüş Bildir
Haberler
Nintendo'dan Eşcinsel Oyun Karakterine Ret

Nintendo'dan Eşcinsel Oyun Karakterine Ret

Ulaş
08.05.2014 - 18:08

Nintendo'dan Eşcinsel Oyun Karakterine Ret

Japon elektronik şirketi Nintendo, 'Tomodachi Life' adlı oyunda kullanıcıların eşcinsel karakterler kullanmasına izin vermiyor.

Japonya'da rağbet gören ve önümüzdeki ay ABD ile Avrupa'da oyun meraklılarına sunulması beklenen oyunda 'gey karakterlere' izin verilmesi için bir kampanya başlatılmıştı.

Şirket, söz konusu oyunu yaratırken 'hiçbir şekilde bir sosyal mesaj verme niyetleri olmadığını' belirtti.

Şirketin Amerika ayağından yapılan açıklamada, 'Oyunda ilişki seçeneği olması, gerçek bir hayatın simülasyonunu yaratmaktan çok, oyunu hareketlendirmek için yapıldı' denildi.

Açıklama şöyle devam etti: 'Umarız hayranlarımız 'Tomodachi Life'ın sıradışı ve alışılmadık bir oyun olarak tasarlandığını görürler. Biz bu oyunda kesinlikle bir sosyal mesaj vermeye çalışmıyoruz.'

Dünyanın en büyük oyun geliştirici şirketlerinden olan Nintendo'nun bu açıklamasına sosyal medyada tepki gösteriliyor.

Kampanyada, Nintendo'nun aynı cinsten karakterlerin arasında cinsel ilişki kurulmasına izin vermesi talep ediliyor.

Kampanyayı başlatan ise Nintendo oyun kullanıcılarından 23 yaşındaki Tye Marini.

ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan Marini, oyundaki karakterinin hemcinsiyle evlenemediğini görünce, oyunda 'kendisine hitap eden bir içeriğin' eksikliğini fark etmiş.

AP haber ajansına konuşan Marini, bu durumu şöyle ifade etti: 'Oyunda, gerçek hayattaki nişanlımın karakteriyle evlenmek istedim ama bunu yapamadım. Bana sunulan seçenekler sadece dişi karakterlerle evlenmek ya da kendi karakterimin veya nişanlımın karakterinin cinsiyetini değiştirmek ya da evlilik seçeneğini tamamen gözardı etmekti.'

Bu oyunun gerçek hayatı yansıtan bir tasarım olduğunu belirten 23 yaşındaki Manini, dolayısıyla bu durumun daha önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.

Manini, sözlerine şöyle devam etti: 'Oyunu kişiselleştirdiğiniz karakterlerle oynuyorsunuz. Onlara isim ve kişilik veriyorsunuz. Ama oyun, eşcinsel olanların aşık olmasına izin vermiyor.'

Ancak Nintendo, Japonya'da piyasaya sürülen versiyonda, eşcinsel ilişki yazılımının yer almadığını ve diğer yerlerde piyasaya sürülecek olan versiyonların da aynı yazılımla hazırlandığını belirtti.

Şirket, eşcinsel karakterler için yürütülen kampanyayı 'düşünceli bir şekilde dikkate aldıklarını' belirtti.

'Tomodachi Life' adlı oyun, Japonya'da çok ilgi görmüştü.

Oyunda, 'Mii' adlı karakterleri kişiselleştiren kullanıcılar, sanal bir adada yaşam kuruyorlar.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın