Görüş Bildir
Haberler
New York Times'tan Türkiye İçin Çarpıcı İddia

New York Times'tan Türkiye İçin Çarpıcı İddia

yelda kahveci
26.02.2014 - 15:04 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 18:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Times'tan Türkiye İçin Çarpıcı İddia

New York Times gazetesi, Türkiye’de son dönemde kızışan ‘ telekulak savaşları ’nı ele aldığı haberinde ‘ üst düzey isimlere ait seks kasetlerinin yayımlanmasının an meselesi olduğunu ’ öne sürdü. Gazetenin Türkiye muhabirlerinden Tim Arango analizinde, yaşananları pembe dizilere benzetti. Haber analizde öne çıkan tespitler şöyle:

Dallas’ı bile solladı

  • Türkler iyi pembe dizileri her zaman sevmiştir. Bir zamanlar ‘ Dallas ’ saplantısı vardı; daha yakın zamandaysa Muhteşem Yüzyıl dizisi hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da saplantı haline geldi. Şu an izlenmesi gereken şovsa, sızdırılan telefon kayıtlarının düzenli akışıyla bir drama dizisine dönüşen yolsuzluk skandalının yarattığı siyasi kriz.

‘Ana akım medya sessiz kaldı’

  • Son yayımlanan kayıtlar, Türkiye’de aralık ortasından bu yana devam eden kriz hissiyatını derinleştirdi. Birçok Türk için ifşaatlar, devam eden bir ulusal saplantının son bölümünden ibaretti. Kayıt sosyal medyada yayıldı; orijinal kaydın bir anda kaybolması nedeniyle, buna hükümetin sansürü de eşlik etti. Ana akım medyaysa büyük ölçüde sessiz kaldı.

‘Skandal meşgale haline geldi’

  • Yolsuzluk soruşturması Erdoğan’ın 10 yıldan uzun süren iktidarına karşı en büyük meydan okuma. Skandal ve ortaya saçılma biçimi, birçok Türk için bir meşgale haline gelmiş durumda. Ufukta bir dizi seçim varken, birçokları daha da çarpıcı ifşaatlar bekliyor. Görünüşe göre herkes, uygunsuz seks kasetlerinin ortaya çıkmasını bekliyor; bu, özellikle de seçim zamanlarında, Türkiye siyasi tarihinde görülen bayağı bir fenomen. Üst düzey yetkililerle ilgili olduğu sanılan seks kasetleri şimdiden bazı haber kuruluşlarına gönderildi; bu kuruluşlar itidalli davrandığı. Söz konusu kasetlerin sosyal medyada yayımlanması muhtemelen an meselesi.

NY Times | Diken.com.tr

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/new-yo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0