Görüş Bildir
Haberler
Nazilerin Saf Irk Fikrine Olan Takıntısını Gösteren Birbirinden Acayip 10 Ürkütücü Hikâye

Nazilerin Saf Irk Fikrine Olan Takıntısını Gösteren Birbirinden Acayip 10 Ürkütücü Hikâye

Rinascita
07.07.2016 - 17:19

Nasyonal sosyalistlerin tuhaf ırk teorilerine takıntılı olmaları ve arkeoloji bilimini saf ırk politikası üzerinden şekillendirmeye çalışmaları sonucunda Heinrich Himmler ve Ant Rosenberg kendilerini eski Aryan topluluğunu aramaya adadılar ve tuhaf keşifler yapmaya başladılar. 

İşte Listverse'nin hazırladığı, bizim de sizler için düzenlediğimiz bu yerler ve keşiflerin detayları efendim... Keyifli okumalar.

Kaynak: http://listverse.com/2015/07/18/10-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tiwanaku

1. Tiwanaku

Nazi subaylarından Edmund Kiss, 1920'de Bolivya'da geçirdiği süre zarfında Arthur Posnansky adlı Avusturyalı maceracı ile tanışması ve Posnansky'nin  burada yaptığı kazıları, halk ile ilgili yorumlarını dinlemesi sonucunda kendi teorisini geliştirdi. Kiss'e göre Kuzey Atlantisliler bir milyon yıl önce bu topraklara gelerek bu muhteşem şehri inşa etmeden evvel yerli halkı boyunduruk altına aldılar. Bu teorisi ırkçı baskıları kullanarak yerel halkı boyunduruğu altına alanlar tarafından da desteklendi.

Almanya'ya dönüşünde Kiss'in fikirleri dergilerde bilimsel gerçekler olarak yer almaya başladı. Asen olarak bilinen eski Kuzeyli kimseleri anlattı. Kiss'in fikirleri Himmler tarafından ilgi gördü ve Himmler Andes'e yapılacak keşiflere destek verdi. 1938-1939 yıllarında devam ettiği keşiflere 2.Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle ara verdi ve Nazi etkisini yok etme duruşmalarında savaş suçlusu olarak hapse alındı. Sonraları siyasi amaçlardan ziyade arkeolojik çalışmalara yöneldi.

2. Saksonlar Korusu

2. Saksonlar Korusu

Heinrich Himmler yalnızca eski Aryan kültürünün kökenine kadar inmeyi değil, bu kültürü yeniden inşa etmeyi de hedefliyordu. Himmler, 782 yılında 4.500 Sakson'un Şarlman tarafından Hristiyanlığı reddettikleri için katledildiği, Aller Nehri yakınındaki bu yerde olanları hatırlatmak istiyordu. Nazi Almanyasının kalıntılarından biri olarak görülen bu yer Wilhelm Hubotter tarafından tasarlanmıştı. Bölge, Şarlman'ın eski Alman Hükümeti'nin kuruluşunda oynadığı rol dolayısıyla önem arz ettiği için Naziler tarafından tarihsel yücelik statüsü olarak inşa ettirildiğinde ideolojik özelliğini kaybetti.

3. Karelya

3. Karelya

Yrjo von Gronhagen, Finlandiya ve Rusya arasında bulunan bu bölgenin gizemine ve mistik özelliklerine hayran kalarak bölgeyi boydan boya yıllar içerisinde her şeyi tek tek görüp idrak ederek gezmiş bir Finli soyludur. Yayınladığı bir makalede bölgede gördüklerinden bahsetmesi üzerine Himmler'in ilgisini çeken Gronhagen, Himmler ile bir görüşmeye davet edilir. Himmler, Finlandiyalıların Moğollar ve Macarlar soyundan geldiğini düşündüğü için Aryan ırkı ile ilgili araştırma yapması adına Gronhagen'e iş teklifinde bulunur. Gronhagen her ne kadar bu teoriyi çürütmeye çalışsa da işi kabul eder ve uzun araştırmalar sonunda Aryan ritüelleri, folklörü ve yerel kültürü adına topladığı veriler ile Himmler'e gider. Himmler'in amacı bulduğu bu yerel kültürü Hristiyanlığın yerine kullanmaktır. Araştırmalar sonunda Gronhagen'in statüsü yükselse de Finlandiya'ya geri döndüğünde Nazilere destek veren ve Finlandiya kültürünün manipülasyonunu ve çarpıtılmasını sağlayan tehlikeli bir şarlatan olarak adlandırıldı.

4. Kırım

4. Kırım

Kırım'ın işgali süresince, işgalci Alman güçleri Kırım'da bulunan birçok antik eşyalar ile ilgili Himmler'i bilgilendirdi. Ölen Sovyet arkeologlarından birinin karısının elinde bulunan yüklü miktarda tarihi eser de rapor edilenler arasındaydı. Naziler, Slav populasyonun ortadan kaldırılmasını ve Almanların oraya yerleşmesini tasarladılar fakat bunu haklı sebeplere dayandırmak zorundaydılar. Profesör Herbert Jankuhn, oradaki Gotik hükümetin kalıntılarını ortaya çıkartmakla görevlendirildi.

Yaptığı geziler sırasında Germen Vikingleri'ne dair kalıntılar bulmaya çalıştı. Fakat 2. Dünya Savaşı'nın araya girmesi ile çalışmalarını devam ettiremedi.

5. Behistun Hitabeleri

5. Behistun Hitabeleri

Naziler, eski İran imparatorluğunun Aryanlar tarafından inşa edildiğine inanıyorlardı. Aryan Dil ve Kültürel Çalışmaları profesörü Walter Wult, Aryanların karışık ırklar sonucu üstünlüğünü kaybeden İranlılar olduğuna ve yeniden ortaya çıkmaları konusunda hala bir umut olduğunu düşünüyordu.

Himmler tarafında fikirlerine destek verilen Wult, Behistun Hitabelerini incelemek, Ahameniş İmparatorluğu hükümdarı Darius -kendini Aryan olarak adlandırdı- hakkında, yaşam tarzları ve kökenleri hakkında bilgiler toplamak için bir keşif düzenlemeyi umuyordu. Tek başına inceleme yapmasının imkansız olduğu bu hitabeler ile ilgili proje ise 2. Dünya Savaşı dolayısıyla rafa kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İspanya ve Kanarya Adaları

6. İspanya ve Kanarya Adaları

İspnayol diktatör Francisco Franco ve arkeolog arkadaşı Julio Martinez Santa Olalla'nın İspanya Kanarya Adaları'nda eski Aryan topluluğunun yaşadığına dair teorisi üzerine Himmler harekete geçti. 15. yüzyıla kadar tamamen dışarıdan soyutlanmış bir şekilde Kanarya Adaları'nda saf Aryan ırkının yaşadığını öne süren bu teorist ve Almanların araştırmaları bu şekilde başladı. Alman araştırmacı Otto Huth ile beraber kültür ve dini ritüeller üzerine başlatılan araştırmalar savaşın patlak vermesiyle tamamlanamadan son buldu. Savaş döneminde de verdiği dersler ve Himmler ile yakın ilişkileri dolayısıyla gündemde kalan Santa Olalla, 1950'lerde muhafazakar güçler tarafından görevden alındı.

7. Polonya ve Güney Tirol'ün Talan Edilmesi

7. Polonya ve Güney Tirol'ün Talan Edilmesi

Wolfram Siever,  Polonya'nın Almanlar tarafından işgaline yakın Himmler'e tarih öncesi anıtların korunumu ile ilgili önlemler alınması hususunda bir öneri ile yaklaştı. İki eski çağ profesörü tarafından şehirdeki tarih öncesi materyallerin, müzelerin ve sanat koleksiyonlarının listeleri çıkarıldı.

Polonya sanat eserlerini korumakla iki farklı grup görevlendirildi. İlki Sonderkommando Paulsen'in en büyük başarısı Krakow'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin altar panosunu kurtarmaktı. Polonyalılar'ın tahrip ettiği ve şehrin çeşitli yerlerine saçtığı parçaları, yeniden bir araya getirip bir mahzene yerleştirdiler. Daha sonraları Siever'a Tirol bölgesinde zorlu bir görev verildi. Almanlar bölgeye ulaşmadan evvel bölgedeki bütün Germen kültürel ve manevi materyalleri tahrip etmeyi düşünenlerin engellenmesi görevi de başarı ile tamamlandı.

8. İskandinavya

8. İskandinavya

Herman Wirth'in Güney İsveç'te bulunan petrogliflerde 12.000 yıllık bir dile ait bulgular olduğu ve bunun da Aryanların izlerine dair bi kanıt olduğu fikri ile Himmler ilk İsveç keşfi için düzenlemeleri yaptı. Wirth'in arkeolojik kazıları sırasında bulduğu birçok kalıntı ve bulguyu yeterli şekilde muhafaza edememesi ve kazılar sırasında fazlasıyla dikkatsiz davranması sonucunda ülkeye girişi ve çalışma yapması yasaklandı. Dolayısıyla İskandinavları, Almanların bir parçaları olduğuna ikna etme çabaları da karşılık bulmayan başarısız bir adım olarak kaldı.

9. Yunanistan

9. Yunanistan

Almanya'nın Yunanistan'ı işgali sırasında Nazi arkeologlar müzeleri yağmayıp birçok illegal kazı yaparken, işgal kuvvetleri de Partenon'un ilerisine uçak karşıtı bataryalar yerleştirdiler. Mora Yarımadası'ndan fazlasıyla etkilenen ve buradaki mitlerden yola çıkarak eski Aryan halkının burada yaşadığı, hatta hava tufanlarından kaçmak için tünelleri kullandıklarını ve en sonunda Antik Yunan'ı kurduklarını Himmler buraya bir keşif gezisi düzenledi. Yapılan uzun araştırmalar ve bulunan kalıntılar sonucunda Yunanistan'ın Alman kökeni olduğunu ortaya atan Almanlar sonunda Aryan halkına ulaşmış oldular.

10. Kutsal Kase

10. Kutsal Kase

Nazi ilim uzmanı Otto Rahn, Albigeois Haçlı Seferi boyunca Katharlar tarafından felaketlerinden önce hazine olarak tutulduğuna inandırıldı. Katharların İspanyol Vizigotlar soyundan geldiğine ve Yahudilerin yerinde yıkımını temsil eden bir dini takip ettiklerine inanıyordu. Bu fikirlerini kaleme döken Otto Rahn, Himmler'in ilgisini çekmeyi başardı ve Himmler tarafından kutsal kaseye ulaşabilmesi ve amacını gerçekleştirmesi için görevlendirildi. Fakat Rahn'ın eşcinsel güdüleri ve Yahudi düşmanı olmayışı sebepleri ile toplama kamplarına alınanlar arasında yerini aldı. Himmler tarafından Kutsal Kase'yi korumakta sıkıntı yaşayacağı düşünülünce de intihar etmeye zorlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'dan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
68
45
16
16
14
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Takıntılıyım abi şu Nazilere.Kendi ellerimle pazu bantları yaptığımı,ilgili tüm kitapları alıp okuduğumu,hatta Mein Kampf'ı 7 kez okuduğumu,tanıdık gördüğümd... Devamını Gör

eeyz

Ahahaha sen bir faşist gerizekalısın katil sempatizanlığının bu denlisi ama uyandırıyım o adamların türk ve rusları ordularına dahil etmek gibi bir fikri yok... Devamını Gör

Baris Aktepe

Abi ben anlamadim ki niye urkutucu denmis bu hikayelere? Hit almak icin sacma haber siteleri gibi baslik atmak yakismiyor. Adamlar ari irk aramis, buldugunu ... Devamını Gör

BazarovTheBlack

Adamların sosyal refah artışları, her seferinde bilimi en önde tutmaları, istikrarları ve disiplinlerini konuşmazlar.

foreverfreedom

Alayına Bayern Münih Ulan :)))))))))))))