Görüş Bildir
Haberler
Müzisyen Jehan Barbur'un Acı Günü.. Jehan Barbur Kimdir?

Müzisyen Jehan Barbur'un Acı Günü.. Jehan Barbur Kimdir?

Gaye Sülün
23.09.2021 - 16:29

Ünlü müzisyen Jehan Barbur’un uzun zamandır hastalıklarla mücadele eden annesi Müryel Barbur hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile acısını duyuran şarkıcı Jehan Barbur, pandemi sebebiyle cenazenin aile içinde olacağının bilgisini verdi. Peki Jehan Barbur kimdir? Jehan Barbur nereli? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Annesinin vefat ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Jehan  Barbur, “Canımın parçası annem Hoşça kal… Uzun süredir verdiğimiz mücadele ruhunun bugün huzura kavuşmasıyla son buldu. Başka türlü bir uğurlama tercih ederdik. Fakat pandemi sebebiyle kilise ayini ve cenaze törenimiz sadece aile arasında olacaktır. Son üç yıldır yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Bu acıdan uzak olmanız dileğimle. Jehan” mesajını paylaştı.

JEHAN BARBUR KİMDİR?

Jehan İstiklal Barbur 12 Nisan 1980’de Lübnan, Beyrut’ta doğmuştur. Hıristiyan Arap asıllı Türk şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Barbur henüz 2 yaşındayken Lübnan’dan İskenderun’a göç etmiştir. Beyrut’ta doğduktan sonra tüm çocukluğu İskenderun’da geçmiştir. İlk ve orta eğitimini İskenderun’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için 1998 yılında Ankara’ya gitmiştir. 2002 yılında Ankara’da Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Burslu okuyan Jehan Barbur, üniversite yıllarında amatör olarak tiyatro ve müzikle ilgilenmiştir.

Mezun olduktan sonra 2002 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşınmıştır. Jehan Barbur’a albüm çıkarması gerektiğini söyleyen isimler arasında Bülent Ortaçgil'de vardır. Altı aylık bir sürenin ardından “Uyan” adlı ilk albümünü çıkarmıştır. Jehan Barbur, 2012 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde, “En İyi Tiyatro Sahne Müziği” dalında üç adaydan biri olarak gösterilmiştir.

Müzik hayatının yanısıra, edebiyat dergilerine yazılar yazan Jehan Barbur, kısa öykü, şiir ve fotoğraflara yazılmış yazılardan oluşan “Çatıdaki Çimenler-Sen’e Yazılar” kitabını çıkarmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın