Görüş Bildir
Haberler
Mutluluğun Formülünü Açıklıyoruz! Kendinizi Daha İyi Hissetmeniz İçin Uygulamanız Gereken 15 Yöntem

etiket Mutluluğun Formülünü Açıklıyoruz! Kendinizi Daha İyi Hissetmeniz İçin Uygulamanız Gereken 15 Yöntem

Melis
05.01.2019 - 10:26 Son Güncelleme: 06.01.2019 - 17:02

Bazen gün içerisinde sıkıntılı durumlarla, üzücü haberlerle ya da en basitinden kırılan tırnağımızla karşı karşıya gelebiliyoruz. Yazar Jaeda DeWhalt diyor ki: 'Mutluluk bulunmaz; yaratılır.' Peki ya nasıl yaratılır bu mutluluk? Cem Yılmaz'ın da dediği gibi ''Mutluluk içimizde(!)'. Bu içimizdeki mutluluğu nasıl dışarı çıkaracağımıza dair işte size 15 yöntem! Detaylar için HuffPost'a...

Kaynak

1. Sevdiklerinize yazın.

Sevdikleriniz ile iletişimde kalın. Mesela sizi mutlu eden birisine kısa bir mesaj atmaktan tutun, uzun bir mektup bile yazabilirsiniz. İsmail abi! Hoop!

2. Kahvaltı: Günün en önemli öğünü!

Güne güzel başlamak için kendinize mis gibi bir kahvaltı hazırlayın. Psikolog Tim Sharp, güne nasıl başlarsak öyle devam edeceğini söylüyor. Kahvaltıda meyve ve sebze tüketmek de çok önemliymiş. O zaman kırılsın bakalım... yumurtalar.

3. Sen de yaz yaz yaz...

Yaptığınız veya hissettiğiniz güzel şeyleri yazmayı deneyin. En basitinden yarışma programı izlerken doğru bildiğiniz soruyu bile yazın. Bu sayede hayatınızdaki pozitif olayların daha çok farkına varacaksınız.

4. Affedin.

Bu kişi zamanında size kazık atmış birisi ya da eski sevgiliniz olabilir. Bu madde biraz zor biliyoruz ama yine de deneyin. Araştırmalara göre kin tutmak bağışıklık sistemine bile zararlı. Bırakın gitsin...

5. Duygularınıza izin verin.

Ağlamak çoğu zaman bir terapidir; kızdığınız zaman sinirinize izin vermek de öyle. Duygularınızı içinize atmak yerine onlarla başa çıkmayı ve kontrol etmeyi öğrenin. Yolla gelsin!

6. Negatif düşünceler doğru çöpe...

Hayır bu madde bir metafor değil. Negatif düşüncelerinizi doğruca çöpe atın. Onları bir kağıda yazdıktan sonra buruşturun ve atın gitsin. Atma eylemi sayesinde beynimize negatif düşünceleri de atmasını söylemiş oluyoruz.

7. Temiz hava önemli!

Temiz hava, stres seviyesini son derece azaltan bir faktör. Bulunduğunuz yerden zaman zaman kalkın ve temiz hava alın! Böylece oksijen almakla beraber daha enerjik hissedeceksiniz.

8. Sosyal medyadan uzak durun.

Sosyal medya ile olan düzenli ilişkinize biraz ara verin. Bu sayede gördüğünüz bir iletiye canınız sıkılmayacak. Uzak kalamıyorsanız bile en azından olumlu şeyler okumaya çalışın.

9. Müzik dinleyin.

Sevdiğiniz müziği dinlemek vücuttaki dopamin seviyesini arttırıyor.

10. Hareket edin.

O an son yapmak istediğiniz şey bile olsa egzersiz yapın. Daha mutlu hissettiğinizde pişman olmayacaksınız.

11. Esneyin.

Esnemeyi ihmal etmeyin. Kaslarınıza iyi gelecek ve endorfin salgılayacaksınız.

12. Hayır kelimesini kullanın.

Yes Man filmindeki gibi yapmayın. 'Hayır' cevabını daha sık verin. Zamanınızın değerli olduğunu bilin; böylelikle istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda da kalmayacaksınız.

13. Yaşasın Ben!

Öncelikle önemli olduğunuzun farkına varın. Daha sonra bu düşünceleri hayata geçirin. Yüz maskeleri, saç bakımları yapın; futbol maçı izleyin, kitap okuyun. Sevdiğiniz aktiviteleri daha sık yapın.

14. Başkalarına nazik olun.

Birine gülümsemek, kapısını tutmak veya elindekileri taşımasına yardım etmek... Başka birine yardımcı olmanın aslında size yardımcı olduğunu ve kendinizi nasıl da iyi hissedeceğinizi göreceksiniz.

15. Kendinize nazik olun.

Kusurlarınızı kabullenin, kendinize kızmayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
103
15
15
10
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evelyn Mchale

Instagram, Facebook, Twitter vs bütün sosyal medya hesaplarımı sildim. Kafam öylesine rahat ki... Onlarla beynime verebileceğim en büyük zararı veriyormuşum ... Devamını Gör

Uygar Aytun

Para yok aga.... Neyin mutluluğu?

shiroshinju

Sosyal hesaplarım yok,12 saat müzik dinliyorum,kusurlarımı kabul ettim,bol bol esniyorum ama yinede mutlu değilim :/ Sonuç niye böyle çıkıyor ki.