Görüş Bildir
Haberler
Murat Bozlak'a Veda

Murat Bozlak'a Veda

FreiGeist
06.01.2015 - 15:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için DBP Genel Merkezi önünde tören düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine devredilen bayrağı yere düşürmeyeceklerini belirtirken, DTP Eşbaşkanı Hatip Dicle, 'Yollarımız hiç ayrılmadı. Belki uzun cezaevi yılları oldu, fiziken ayrıldık ama yüreğimiz ve beynimiz aynı idealler uğruna çarptı' dedi.

Törene Bozlak'ın ailesi, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDK Eşsözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, DTK Eşbaşkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle'nin yanı sıra CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu ile siyasi partiler ve STK temsilcileri katıldı.

Genel merkez binasına Bozlak'ın üzerinde 'Em te bîrnakin' (seni unutmayacağız ) yazılı dev fotoğrafı ve bir dönem genel başkanlığını yaptığı HADEP'in flaması asılırken, törene katılanlar açılan anı defterine duygularını yazdı.

Bozlak için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Bozlak'ın oğlu Rukan Bozlak , acılarının çok büyük olduğunu belirterek bir hukuk adamını, özgürlük savaşçısını kaybettiklerini söyledi. Oğul Bozlak, 'Ne göğsündeki 5 kurşun onu caydırdı, ne gözaltılar. Doğru bildiğinden ayrılmadı, bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız' dedi.

DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle de partinin büyük bir evladını son yolculuğuna uğurladıklarını ifade ederken, 'Onun fedakarlığı asla tartışma konusu edilemez, onu unutmayacağız, anısını yaşatacağız, bu bize namus borcudur' diye konuştu.

Bozlak'ın kontrgerilla saldırısı ile yaralandığını hatırlatan Dicle, halen o suikastın tetikçileri ve azmedicilerinin bulunmadığını söyledi. Devletin Kürt halkı ile barışması için bütün faili meçhul kontrgerilla eylemlerinin tüm çıplaklığı ile açığa çıkarılması gerektiğine işaret eden Dicle, Bozlak'ın resmi tören istemediğini, bunu da iyi anlamak gerektiğine işaret ederek, 'Bu halen devletle barışmadığımız anlamına geliyor. O vasiyetiyle son nefesine dair yiğitliğini korudu. Hepimize örnek olmalıdır' dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ise Bozlak'ın kendilerine bıraktığı mirasın büyüklüğüyle de gurur duyduklarını söyledi; “Eğer onlar rüzgarın yönüne göre kendi siyasi geleceğini düşünerek eğilselerdi, bugün burada olmayacaktık. Murat Başkanım gözün arkada kalmasın' ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan da ailenin taziye mesajını Kürtçe okudu.

Dilek Öcalan, 'Başkanın ailesi adına, Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Sayın Bozlak zahmetli günlerden geçerek bugünlere geldi, biz de Kürdistan'ın özgürlüğünü elde edene kadar mücadelelerini yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan duanın ardından cenaze TBMM'ye ait araçla toprağa verileceği Şereflikoçhisar'ın Aktaş köyünü gönderildi. Cenaze aracının geçişi sırasında partililer tabutun üzerine karanfil attı.

AGOS

Kaynak: http://www.agos.com.tr/tr/yazi/10156/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0