Görüş Bildir
Haberler
''Vatan Hainliği İddiasını Reddediyorum''

''Vatan Hainliği İddiasını Reddediyorum''

Fatih UZUN
24.01.2014 - 21:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ne Ananas Cumhuriyeti Ne Muz Cumhuriyeti İstiyoruz!'

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz: Hukuktan şüphe ettiğiniz bir yerde mal mülk edinir misiniz? Yatırım yapar mısınız?

T24

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Ey TÜSİAD, ananas meselesinden neden rahatsız değilsin? Paralel devletten rahatsızlığınız neden yok, niye? Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Bu bildiğiniz ananas değil anlıyorsunuz' sözlerine, 'Ne ananas cumhuriyeti ne muz cumhuriyeti istiyoruz. Çağdaş bir Türkiye istiyoruz' yanıtını verdi.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz 'ın, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Eğrisiyle Doğrusuyla' programında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

''Vatan haini' söylemini reddiyorum'

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın 'vatan haini' söylemine de şu yanıtı verdi:

'Bu vakayı tespit edip gerekli uyarıda bulunmakta TÜSİAD Başkanının görevidir. Türkiye'deki yabancı şirketler benim üyem. Niye uyarmadın diye bana sorarlar. Türkiye ekonomisinin yarısından fazlasını bu şirketler üretiyor. Türkiye'nin yatırım ortamını caziptir diye kefil olmaya çılışıyorum. Herkesi götürüp güneydoğuya yatırım yaptırmaya çalışıyorum. Bütün bu çabaların memlekette istihdamın oluşabilmesi için yatırım yapılması gerekiyor. Doğrusu vatanseverleğimi kimseye sorgulatmam. Vatan hainliği gibi bir şey kabul edilemez. Bu kadar kolay bahsedilemez. Herkes vatanını seviyor. Eğer birbirimizin vatanseverleğini sorgularsak birbirimizden ayrı düşeriz. Bu sözlerin kolay kullanılması doğru bir yaklaşım değil. Kurumumun başındaki başkan olarak kabul edemem. Herkes çoluk çocuğuna bir leke gelmesin diye uğraşmıyor mu? Vatanseverliği sorgulanan bir kişi olarak hatırlanmak istemem. Çok üzüldüm, Başbakan beni çok üzdü. Çok üzdü. Kendisini ziyaret ettim. Türk iş dünyasının temsil edeldiği bir kurumun başkanıyım.

Bekleyip beklememek diye bir sey söz konusu değil. Ben böyle bir vatan hainliği söylemini reddediyorum. Türkiye'de refahın artması için neler yapılması gerektiğini söyledim. Kazananı olmaylan bir kavgada enerjimizi tüketiyoruz diye söyledim. Bütün söylediklerimin yapıcı olarak anlaşılmasını tercih ederdim. Yapıcı olmazsanız Türkiye'deki kavga bitmez.'

HSYK değişikliği

'Hukuktan şüphe ettiğiniz bir yerde mal mülk edinir misiniz? Yatırım yapar mısınız?

Hukukun üstünlüğü bizi bir arada tutması gereken en önemli ilke değil mi?

Kafamızı kuma sokmayalım, bütün dünyada bu konuşuluyor; Eğer reformlarımızı yapmazsak, hukukun üstünlüğünü sağlamazsak konuşulur

Anayasaya'da bir değişiklikle çağdaş normlar getirelim, dost düşman görsün'

Döviz kurundaki yükselme

'Türk parasının değerinin enflasyon oranında değişmesi normaldir. 2014 yılı için bir felekat senaryosu beklemiyorum. Türkiye'nin iradesini kullanarak normale döneceğini düşünüyorum.'

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/ne-ananas-cum...

Muharrem Yılmaz: Vatan Hainliği İddiasını Reddediyorum

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Eğrisiyle doğrusuyla programında gündeme dair önemli açıklamalarda buılunuyor.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz açıklamalarından satırbaşları

  • Bu vakayı tespit edip gerekli uyarıda bulunmakta TÜSİAD Başkanının görevidir. Türkiye'deki yabancı şirketler benim üyem. Niye uyarmadın diye bana sorarlar. Türkiye ekonomisinin yarısından fazlasını bu şirketler üretiyor. Türkiye'nin yatırım ortamını caziptir diye kefil olmaya çılışıyorum. Herkesui götürüp güneydoğuya yatırım yaptırmaya çalışıyorum. Bütün bu çabaların memlekette istihdamın oluşabilmesi için yatırım yapılması gerekiyor. Doğrusu vatanseverleğimi kimseye sorgulatmam. Vatan hainliği gibi bir şey kabul edilemez. Bu kadar kolay bahsedilemez. Herkes vatanını seviyor. Eğer birbirimizin vatanseverleğini sorgularsak birbirimizden ayrı düşeriz. Bu sözlerin kolay kullanılması roğru bir yaklaşım değil. Kurumumun başındaki başkan olarak kabul edemem. Herkes çoluk çocuğuna bir leke gelmesin diye uğraşmıyor mu. Vatanseverliği sorgulanan bir kişi olarak hatırlanmak istemem. Çok üzüldüm, Başbakan beni çok üzdü. Çok üzdü. Kendisini ziyaret ettim. Türk iş dünyasının temsil edeldiği bir kurumun başkanıyım.
  • Radikal
Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/muh...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0