Görüş Bildir
Haberler
Muğla'da Sel Can Aldı

Muğla'da Sel Can Aldı

FreiGeist
14.01.2015 - 09:39 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 10:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Köyceğiz'de sele kapılan kişi hayatını kaybetti. Seydikemer'de Esen 1 Barajı'nın taşması sonucu tarım arazileri ve seraları su bastı, dere yatağına yakın 15 ev boşaltıldı.

Köyceğiz’in Kavakarası Mahallesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Ali Kaplan, ilçede etkili olan şiddetli yağışın ardından Göllük mevkisindeki arazilerini kontrol etmek için evden çıktı. Uzun süre haber alınamayan Kaplan, yakınları ve komşuları tarafından aranmaya başladı.

Aramalar sonucu Kaplan, yaşadığı yerden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta tarlada ölü olarak bulundu. İlk incelemelere göre Kaplan'ın sele kapıldığı ve boğularak öldüğü tespit edildi. Kaplan'ın cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

15 ev boşaltıldı

15 ev boşaltıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Esen 1 Barajı taştı. Eşen çayındaki su seviyesinin hızla yükselmesi üzerine Çukurincir Mahallesi'nde dere yatağına yakın 15 ev boşaltıldı.

Mahallede tarım arazileri ve seraları da su bastı. Mahalleye ulaşımın sağlandığı bazı yollarda trafik durma noktasına geldi.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ile Seydikemer Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgede iş makineleriyle arazi ve seralarda biriken suların evlere ulaşmaması için çalışma yürütüyor.

Çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gelen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Çukurincir Mahallesi Muhtarı Servet Yılmaz'dan bilgi aldı.

Kaymakam Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çukurincir Mahallesi ve altındaki yerleşim yerlerinde su tahliyesiyle ilgili sorunlar olduğunu söyledi.

Çukurincir Mahallesi'ne sınır olan Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesi Palamut Mahallesi'nde de dere yatağında bulunan birçok tarım arazisini su bastı.

Antalya’da fırtına

Fırtına ve kuvvetli yağışın etkili olduğu Antalya'da, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, fırtına ve kuvvetli yağış dolayısıyla Kumluca'nın ardından Demre ve Kaş'ta da eğitime 14 Ocak Çarşamba ara verildiğini açıkladı.

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0