Görüş Bildir
Haberler
Müebbetle Yargılanıyordu: Kızına Cinsel İstismarda Bulunan Komşusunu Öldüren Babaya Tahliye

etiket Müebbetle Yargılanıyordu: Kızına Cinsel İstismarda Bulunan Komşusunu Öldüren Babaya Tahliye

Emre Ordu
16.01.2018 - 22:08 Son Güncelleme: 17.01.2018 - 08:54

İzmir'in Buca ilçesinde, oturdukları apartmanın asansörünün önünde, komşusunun kızı 10 yaşındaki Y.A.'ya arkasından sarılarak cinsel istismarda bulunan ve bu davranışı güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen 55 yaşındaki E.T., küçük kızın babası B.A. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tutuklanıp hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan B.A., 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edildi.

Geçtiğimiz 14 Mayıs tarihinde Y.A, apartmanın önünde annesini beklerken, o sırada elinde tornavida da bulunan komşuları E.T., kendisini apartmanın içine çağırdı. E.T., küçük kızı asansörün önünde sıkıştırıp öptü ve arkasından sarıldı. Şaşkınlık yaşayan kız, E.T.'nin yanından hızla apartmanın önüne doğru koşup kaçtı.

Anne güvenlik kameralarından izledi

Anne güvenlik kameralarından izledi

Y.A., bir süre sonra aşağı inen annesine, yolda giderken yaşadıklarını anlattı. Bunun üzerine apartmana geri dönen anne E.A. yöneticiyi bulup, binaya kısa süre önce kurulan güvenlik kamerasının kayıtlarını izledi. Gördükleri karşısında şaşkına dönen geç kadın, boşanmasına rağmen birlikte yaşamayı sürdürdüğü eşi B.A.'yı arayıp, izlediği görüntüleri anlattı.

Erkek yeğeni E.K ile birlikte apartmana gelen baba B.A., eve uğrayıp, yanına bir ekmek bıçağı aldı ve E.T.'nin yaşadığı kata çıkı. Baba B.A., burada yaşandığı belirtilen tartışmanın ardından E.T.'yi bıçakladı. Hastaneye kaldırılan E.T., hayatını kaybederken B.A. ise tutuklandı.

"Öldürme maksadım yoktu"

"Öldürme maksadım yoktu"

B.A. hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savunmasında kızlarına tacizde bulunan E.T.'nin 3 oğlu bulunduğunu, bu yüzden kendilerine yönelebilecek bir saldırı olasılığına karşı, tedbir amaçlı olarak yanına bir ekmek bıçağı aldığını söyleyen B.A., 'Kapıyı eşi açtı, daha sonra adının E.T. olduğunu öğrendiğim kişi geldi. Karşımda 50-60 yaşlarında bir adam gördüm. Sol eli pantolonunun cebindeydi. Sağ elini havaya kaldırıp, 'Ne var lan, ne istiyorsunuz' dedi. Pantolonunun cebinde bir şeyle geldiğini düşünüp elinin olduğu yere doğru bıçağı bir kez salladım. Ardından yanımdakilere 'Yürüyün gidelim' dedim. Öldürme maksadım yoktu. Öyle olsa bıçakla birden fazla vururdum. Öldüğünü de emniyette öğrendim' dedi.

Savcı suçlamayı değiştirdi

Savcı suçlamayı değiştirdi

Savcı verdiği mütalaada, dava 'kasten adam öldürme' suçundan açılsa da olayın gerçekleşme şeklinden, öldürme kastının olmadığının anlaşıldığını belirtti. Bu yüzden sanığın, 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve tahrik indiriminin de en yüksekten uygulanmasını talep etti.

Haksız tahrik indirimi yapıldı ve tahliye kararı verildi

Haksız tahrik indirimi yapıldı ve tahliye kararı verildi

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, mahkeme başkanının muhalefet şerhine karşın oy çokluğuyla, sanık B.A.'ya 'kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan önce 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eylemi haksız tahrikin etkisi altında gerçekleştirdiği belirtilerek, ceza 4'te 3 oranında düşürülüp, 3 yıla indirildi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları da dikkate alınıp bir indirim daha yapılarak ceza 2 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi ve sanığın tahliyesine karar verildi. Karar, tarafların temyiz başvurusunda bulunmaması üzerine kesinleşti.

"Polis gelseydi olay yaşanmayabilirdi"

"Polis gelseydi olay yaşanmayabilirdi"

Mahkemenin verdiği kararı değerlendiren avukat Yalçın Yılmaz, müvekkili B.A. ve ailesi açısından sevindirici bir sonuç olduğunu söyledi. Taciz olayının ardından haber verilmesine rağmen polisin apartmana gelmemesi yüzünden olayların bu noktaya geldiğini öne süren avukat Yılmaz, 'Aileye, şikayet için Çocuk Şubesi'ne gitmesi önerilmiş. Polis hemen gelse bu olay yaşanmayabilirdi' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1433
273
41
32
16
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Şahin

İyi haber ama kafam karıştı. Tacizciyi devlet yakalarsa serbest bırakıyor, biz öldürürsek sorun yok. Bundan şunu mu anlamalıyız; adalet diyor ki biz yapamıyo... Devamını Gör

Midoriya

İşte bir adalet kırıntısı. Şaşırdım gerçi, adalet bizim ülkede işler miydi? Ayrıca indirim olacaksa böyle olaylarda olsun.

M

kim olsa kızını taciz eden sapığa bir şekilde zarar verir, adalet yerini bulmuş, geçmiş olsun.. yalnız sadece kendi kızımıza karşı değil dışarda gezen, dolaş... Devamını Gör