Görüş Bildir
Haberler
MS Office Google Chrome'a ve Chromebook'lara Geldi

MS Office Google Chrome'a ve Chromebook'lara Geldi

Batuhan
17.04.2014 - 12:58

MS Office Google Chrome'a Ve Chromebook'lara Geldi

Microsoft, yeni CEO’su ile ‘önce Windows’ anlayışını rafa kaldırdı ve MS Office’i önce iPad’lere, ardından da Google Chrome tarayıcısına ve Chromebook’lara sundu.

Office yazılım setini geçtiğimiz ay iPad’ler için kullanıma sunan ve yazılımların gördüğü büyük ilgiden memnun kalan Microsoft’un sıradaki hedefi, Office’i çevrimiçi ortamda yaymak. Bu alanda geliştirmelere ağırlık veren Microsoft, son olarak popüler iş yazılımı paketini Google Chrome Web Store’a entegre etti. MS Word, PowerPoint ve OneNote gibi belgeler artık Chromebook’larda ve Chrome web tarayıcısı üzerinden kullanılabilecek.

Ücretsiz indirilebilen eklentide iCloud ve Google Documents’da olduğu gibi aynı dosyayı birden fazla kişinin aynı anda düzenleme özelliği bulunuyor. Eklentide Excel desteği henüz yok ama çok yakında geleceği açıklandı.

Office web uygulamalarının sahip olduğu bazı yenilikler ise şu şekilde sıralanıyor: OneNote Online artık yazdırma işlemine izin veriyor, Excel’de yorum eklenebiliyor ve VBA kodu içeren tablolar düzenlenebiliyor, PowerPoint’te metin ön izleme düzgün bir biçimde gerçekleştirilebiliyor ve Word’e dipnot daha kolay ekleniyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/ms-of...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın