Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'tan Windows XP Kullanıcılarına Güncelleme Uyarısı

Microsoft'tan Windows XP Kullanıcılarına Güncelleme Uyarısı

WeBeyn
05.03.2014 - 11:48

Microsoft'tan Windows Xp Kullanıcılarına Güncelleme Uyarısı

Microsoft’un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve yeni versiyonlar çıkmasına rağmen kullanıcıların da vazgeçemediği Windows XP versiyonu için güvenlik güncellemeleri dahil resmi destek, 8 Nisan’da sona eracek. Konuyla ilgili kullanıcılara uyarı gösterilmeye başladı.

Microsoft’un kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen versiyonu Windows XP için tüm güncellemeleri keseceği duyurulmuştu. Microsoft, 8 Nisan’ı hatırlatma amacıyla XP kullanıcılarına uyarı amacıyla açılır pencere uyarıları kullanmaya başladı. Uyarı penceresinde Windows XP desteğinin 8 Nisan 2014 tarihinde biteceği ve daha çok bilgi için tıklanabilecek link bulunuyor. İleti üzerinde “tekrar gösterme” seçeneği yer alsada bu seçeneğin işaretlenmesi durumunda yine belirli aralıklarla bu uyarının gösterilmeye devam edeceği söyleniyor.

Windows XP kullanıcılarının resmi desteğin sona ermesiyle risk altında kalacakları belirtilmişti. Microsoft tarafındaki açıklamalar ise Windows XP’nin güvenlik açısından Windows 8′e göre çok altta kaldığı ve kullanıcıların yüksek tehdit altında olduğu yönünde. Microsoft önümüzdeki hafta içerisinde Laplink adını verdiği özel bir uygulama sunacak. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar eski sistemlerdeki dosyaları kolaylıkla yeni işletim sistemlerine transfer edebilecek. Ayrıca Microsoft’un kullanıcıların Windows XP’den Windows 8′e geçmelerine teşvik için özel bir destek sitesi açacağı da konuşulanlar arasında.

WeBeyn

Kaynak: http://www.webeyn.com/microsofttan-wi...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
1