Görüş Bildir
Haberler
Microsoft'tan OneDrive Fiyatlarında Büyük İndirim

Microsoft'tan OneDrive Fiyatlarında Büyük İndirim

Batuhan
17.07.2014 - 15:51

Microsoft'tan OneDrive Fiyatlarında Büyük İndirim

Geçen ay Microsoft yaptığı açıklamada bulut hizmeti OneDrive'ın depolama alanını artıracağını ve fiyatları düşüreceğini açıklamıştı. Beklenen hamle Çarşamba günü geldi.

Şu an OneDrive'ı kullananlar ya da OneDrive'ı yeni kullanacaklar 15 GB'lık ücretsiz depolama alanına sahip olacaklar. Daha önce 7 GB ücretsiz depolama alanı sunuluyordu. Office 365 aboneleri ise artık ek bir ücret ödemeden 1 TB boyutunda OneDrive alanına sahip olacak. Daha önce bu miktar 20 GB idi.

Tabi ki Microsoft, dijital fotoğraflarınızı, videolarınız, dokümanlarınızı ve diğer dosyalarınızı bulut depolama alanında tutmak için paranızı almaktan da mutlu olacak. Ancak bu fiyatlar artık daha ucuz hale getirildi. Artık 100 GB boyutunda OneDrive için aylık 1,99 dolar alınacak. Eskiden yıllık 50 dolar alınıyordu.

Bu fiyat indirimleri ile OneDrive, Google Drive ile eşit hale geldi. Google Drive da benzer şekilde 15 GB'lık ücretsiz alan sunarken ek 100 GB'lık alan için aylık 1,99 dolar talep ediyordu. Son durum, Dropbox ve Box gibi diğer rakipleri de daha pahalı hale getirmiş oldu. Dropbox 2 GB'lık ücretsiz alan sunarken ek 100 GB için aylık 10 dolar alıyor. Box ise 10 GB'lık ücretsiz alan sunarken ek 100 GB için aylık 10 dolar talep ediyor.

Microsoft'un son hamlesi bulut depolama fiyatlarının hızla düştüğünün de bir göstergesi. Box CEO Aaron Levie son olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bulut hizmetinin bir gün 'ücretsiz ve sınırsız' olacağını söylemişti.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0