Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Nokia'yı Satın Aldı!

Microsoft Nokia'yı Satın Aldı!

KivicoMobil
03.09.2013 - 09:16

Microsoft Nokia'yı Satın Aldı!

Uzun süredir satılacağı yönünde haberler çıkan Finlandiyalı üretici Nokia, Microsoft tarafından 7 milyar dolar karşılığında satın alındı.

Microsoft‘tan yapılan açıklamaya göre, Nokia‘nın cihazlar ve servisler birimlerinin tamamı toplamda 7.17 milyar Dolar olacak şekilde satın alındı. Böylelikle Microsoft büyük bir adım alarak Nokia’nın bu birimlerine sahip olarak akıllı telefon pazarında çok büyük bir güç elde etti.

Hepimizin takip ettiği gibi Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, 2011 yılında Microsoft ile Windows işletim sistemi ile çalışan telefonlar ile ortaklığa gitmiş ve bu cihazlar ile sektöre yeni bir soluk kazandırmışlardı. Samsung ve Apple karşısında piyasada tutunması bir hayli zorlaşan Nokia, şaşalı günlerine tekrar dönebilmek için Microsoft’un bünyesine katıldı.

2014 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak olan satış ile toplam miktar olan 7.2 milyar Doların 5 milyar Doları cihazlar ve servisler birimi, 2.2 milyar Dolarını ise Nokia’nın sahip olduğu patentler karşılığında Nokia’ya ödeyecek. Bununla birlikte Microsoft, Nokia’nın sahip olduğu toplamda 32.000 çalışanı da kendi bünyesine katmış olacak.

İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre Nokia’nın CEO‘su konumunda bulunan Stephen Elop da artık bir Microsoft çalışanı olacak ve yeni pozisyonu Cihazlar Ve Servislerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olacak. 2010 yılında Microsoft’tan Nokia’ya transfer olan Elop böylelikle yuvasına geri dönmüş olacak. Nokia’nın CEO koltuğuna ise geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanı Risto Siilasmaa oturacak.

İki şirket arasındaki anlaşma ile akıllı telefon pazarında elini kuvvetlendirmeyi planlayan Microsoft, Windows Phone işletim sistemi ile bu pazarda güçlenmek istiyor. Bildiğimiz gibi geçen sene şirket tarafından geliştirilip pazara sunulan WP işletim sistemi ile en çok ürünü Nokia sunmuştu, bu şekilde Microsoft WP pazarındaki en güçlü üretici konumuna yükseliyor.

Satın alma cihazlar ve patentler ile birlikte servisler birimini de bulunuyor. Nokia’nın harita servisleri bu kategorideki en güçlü dinamik gibi görünüyor, bakalım Microsoft sahip olduğu bu değerleri nasıl pazarlayacak.

Bu satın alma ile birlikte pazarda hareketlilik artacak gibi görünüyor. Son dönemde Lumia serisi ile bir çok cihaz üreten Nokia, güçlü rakipleri arasında nefes almakta zorluk çekiyordu. Microsoft’un bünyesine katılan şirket ile birlikte bu birliktelik daha iyi yerlere gelecek ve pazarda ses getirecektir, gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz.

Kaynak: http://kivi.co/microsoft-nokiayi-sati...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın