Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Eski Arayüzüne Geri Dönüyor

Microsoft, Eski Arayüzüne Geri Dönüyor

Batuhan
03.02.2014 - 14:35

Microsoft, Eski Arayüzüne Geri Dönüyor

Microsoft ile ilgili son zamanlarda dolaşan söylentiler CEO Steve Ballmer ardından yeni göreve kimin geleceği konusuna yoğunlaşmış olabilir. Ancak yazılım devi ile ilgili ortada dolaşan bir diğer söylenti ise şirketin Windows 8.1'de yeni bir güncelleme ile varsayılan arayüz olarak geleneksel arayüzü kullanacağı yönünde.

Son zamanlarda yayınlanan haberlerde Microsoft'un Windows 8.1 için yayınlayacağı bir güncelleme ile Metro arayüzü yerine geleneksel arayüzünü varsayılan olarak getireceği kaydedildi.

Geçen Haziran ayında Microsoft yaptığı açıklamada kullanıcıların bilgisayarlarını açarken sistemin doğrudan geleneksel arayüzü ile açılmasına imkan tanıyacak bir seçenek sunacağını belirtmişti. Ancak son haberler bu seçeneğin varsayılan olarak geleceği yönünde. Şu an Windows 8.1 tabanlı bilgisayarlarda daha çok tabletler için kullanıma uygun olan Metro arayüzü varsayılan olarak açılıyor.

İlk olarak Rus blog sayfası Wzor'da ortaya çıkan sızıntı Microsoft'un klavye ve fare kullanan çekirdek müşterilerini tatmin etmek istediğini gösteriyor.

The Verge isimli bloga bilgi veren kaynaklar Microsoft'un güncelleme üzerinde 'hala denemeler ve ince ayarlar yaptığını' belirtiyor. Uzaktan ölçüm verileri Windows 8 kullanıcılarının çoğunluğunun hala fare ve klavye kullandığını gösteriyor ki geleneksel arayüz bu kullanım için daha uygun.

İki haftadan daha kısa bir süre önce Microsoft'un açıkladığı çeyrek dönem kar rakamları Wall Street'in tahminlerini aşmıştı. Şirket Windows'un büyük ilerleme kaydettiğine de açıklamasında yer vermişti.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın