Görüş Bildir
Haberler
MHP Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı: 1 Ölü

MHP Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı: 1 Ölü

Fatih UZUN
26.01.2014 - 18:32 Son Güncelleme: 26.01.2014 - 19:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Seçim Bürosuna Silahlı Saldırı 1 Ölü

İstanbul'da MHP Esenyurt Seçim İrtibat Bürosu'na bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, hükümetin olayın faillerini bir an önce bulması gerektiğini söyledi. Adan, hastane önünde toplanan partililere sağduyu çağrısında bulundu.

Fatih Mahallesi Pazaryolu Caddesi üzerindeki MHP seçim bürosunun açılışı sırasında bir grup ile MHP'liler arasında kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada bıçak ve silah da kullanıldı. MHP'lilere saldıran gruptan açılan ateş sonucu 2 kişi silahla, 4 kişi de bıçak ve taşla yaralandı. Diğer grup olay yerinden kaçarken yaralılar Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ortadoğu gazetesinin foto muhabiri olduğu belirtilen Cengiz Akyıldız, silahla yaralandı. Durumu ağır olan Akyıldız, Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edilmek için sedye ile ambulansa alındı.

Bu sırada hastane önünde bekleyen grup tekbir ve bozkurt işaretleri ile slogan atmaya başladı.

Bu hareketlilik sırasında Akyıldız'a takılan hava hortumunun çıkması üzerine ambulans hareketlenemedi. Durumu ağırlaşan Akyıldız'a ambulansta kalp masajı yapıldı. Tekrar hastaneye alınan Akyıldız'ın bir süre sonra ölüm haberi geldi.

MHP Milletvekili Celal Adan ve İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan hastaneye gelerek bilgi aldı. Adan, MHP'ye, Türk milletine ve Türk demokrasisine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ağır yaralı olan partililerin bulunduğunu ifade eden Adan, 'Bu hadisenin bir an önce çözülmesi, faillerinin yakalanması, bunu organize edenlerin ortaya çıkarılması hükümetin birinci derecede sorumluluğudur.' dedi.

MHP olarak meşru ve demokratik çizgide mücadelelerini devam ettirdiklerini ifade eden Adan, '6 yaralımız var. Silahla, bıçakla yaralımız var. Dolayısıyla bu saldırıyı yapanlar geniş bir grup olarak yapmışlardır. Faillerin yakalanmaması noktasında hükümetin göstereceği anlayışsızlığı kabullenmemiz mümkün değildir.' diye konuştu.

Saldıranların kim olduğu şeklindeki soruya Adan, 'Failler ortada, onları hükümet açıklasın' cevabını verdi.

Adan, 'Büyükşehir Belediye başkan adayımız konuşurken bu organizasyonu MHP camiasına, Türk milletine karşı bir organizasyon içerisinde olan silahlı eylem grupları silahla müdahale etmişlerdir. Çok ağır yaralımız var' dedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0