Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Şahin: 'Sorumlu Davranacağız'

Mehmet Ali Şahin: 'Sorumlu Davranacağız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarının 'farklı bir süreci' başlattığını söyledi. Partisinin sorumlu davranıp istişareleri sürdüreceğini ifade etti.

AK Parti'nin Siyaset ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu üyeleri ve partinin MYK üyeleriyle yaptığı toplantının ardından bir açıklama yaptı.

Mehmet Ali Şahin'in açıklamaları şöyle:

 'Sonuçlar farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. AK Parti olarak bu süreçte de sorumlu davranacağız. Halkımız müsterih olsun. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye’nin son seçimlere göre de en büyük ve güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutuma politikamızı devam ettireceğiz.'

'İstişare çalışmalarımız ve yol haritası çalışmalarımız sürüyor ve sürecek. Çarşamba MKYK, perşembe de genişletilmiş il başkanları toplantısı yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da yeni vekillerle bir araya geleceğiz.'

Şahin, koalisyon ve erken seçim çalışmalarıyla ilgili sorulara ise cevap vermedi.

AK Parti 'mesajı' masaya yatırdı

AK Parti yönetimi 7 Haziran seçimlerinin sonucunu geniş katılımlı bir toplantıda değerlendirdi. Toplantı saat 11:00'da AK Parti Genel Merkezi'nde başladı ve yaklaşık 9 saat sürdü. Bakanlar Kurulu üyeleri, genel başkan yardımcıları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile yapıldı.

Toplantıda yüzde 40,8'e düşen AK Parti oyları ve bunun sonucu olarak alınan 258 milletvekilliğinin ortaya çıkardığı tablo değerlendirildi. AKP, tek başına hükümet kurmak için gerekli olan 276 oyun altında kaldı. Ortaya çıkan sonuç koalisyon ya da bir azınlık hükümeti ile gidilecek erken seçim.

Davutoğlu başkanlığındaki toplantıda koalisyon olasılıklarının değerlendirilmiş olması da bekleniyor.

Bire bir görüşmeler başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu pazartesi akşamı ya da salı günü görüşecek. Prosedür gereği görüşmede Davutoğlu Erdoğan'a istifasını sunacak. Teamüllere göre, YSK sonuçları açıklanıp, Erdoğan yeni hükümeti kurma görevini verene kadar Davutoğlu'nun görevi sürdürmesi bekleniyor.

Davutoğlu artık bire bir istişare sürecine başlayacak. Salı gününden itibaren parti genel merkezinde Bakanlar Kurulu, MYK ve MKYK üyeleriyle bire bir görüşecek. AK Parti kaynakları, Davutoğlu'nun üç dönemlikler olarak adlandırılan, partinin tüzüğü gereği bu dönem milletvekilliği listesinde yer almayan eski milletvekillerinin de görüşlerini alacağını söyledi. Kaynaklar, Davutoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu kesin sonuçları açıklayana kadar istişare sürecinin devam edeceğini belirtti.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0