Meğer Arkasında Koca Bir Tarih Varmış! "Şerefe" Demeden Önce Neden İllaki Kadehler Tokuşturulur?
Meğer Arkasında Koca Bir Tarih Varmış! "Şerefe" Demeden Önce Neden İllaki Kadehler Tokuşturulur?
'Şerefe' demeden önce kadehlerinizi neden tokuşturduğunuzu hiç merak ettiniz mi? Yüzlerce yıldır süre gelen bu geleneğin arkasındaki gerçek hikaye aslında düşündüğünüzden çok daha derin.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kadeh tokuşturma geleneğiyle ilgili biraz araştırma yaptıysanız, muhtemelen birkaç farklı ve ilginç açıklamayla karşılaşmışsınızdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
En popüler açıklamalardan biri, bu ritüelin kötü ruhları kovmak için yapıldığıdır. Yüzyıllar boyunca insanlar, çan seslerinin ve kadehlerin çınlamasının dünyadaki doğaüstü güçler üzerinde bir etkisi olduğuna inanmışlardı.
Diğer bir açıklama ise kadehleri şiddetle birbirine vurmanın içkilerin birbirine karışmasına neden olduğu ve böylece zehirleme girişimlerinin engellendiği yönündedir.
Tarih boyunca zehirleme, düşmanlardan kurtulmanın popüler bir yöntemi olmuştu ve bu teori, özellikle Game of Thrones gibi popüler diziler sayesinde yaygınlaşmıştır. Ancak mantıklı bir teori diyemeyiz.
İnsanlar topluluklar ve toplumlar oluşturmaya başladıklarında, ritüel ve ortak etkinlikler de kaçınılmaz olarak doğdu. Binlerce yıl öncesine kadar uzanan bu tür törenler, genellikle büyük bir ortak kaptan içki içilmesiyle son bulurdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu ritüel, grup içindeki birlik ve sadakati simgeliyordu. İnsanların birlikte içki içmesi, kaynakların korunması veya grup odaklı bir düşünce yapısının benimsenmesi gibi nedenlerle yıllarca sürdü.
Eskiden herkesin kendi kadehini getirmesi ev sahibine olan güvensizliği gösterirdi ve davetlerin atmosferini bozardı.
Ancak yüzyıllar geçtikçe birlikte içki içme fikri devam etti fakat hijyenik sebepler ve diğer nedenlerden dolayı kişisel kadehler kullanmak moda oldu.
Eski günlerdeki ortak kaptan içme geleneğine bir saygı göstergesi olarak ise, kadehler bir araya getirilip tokuşturulmaya başlandı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Sakarya Üniversitesi Almanca Mütercim ve Tercümanlık bölümü öğrencisiyim. Alt yazı tercümanlığı, sosyal medya içerik üreticiliği ve editörlük görevlerinde bulundum. Onedio'da yaşam ve genel kültür kategorilerinde içerik üretiyorum. Farklı kültürleri ve birbirinden ilginç hikayeleri okuyucularla buluşturmayı seviyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
BEN AÇIKLAYAYIM : Her şey 5 duyuya dayanır. görürsün koklarsın tadını alırsın dokunursun fakat sesini duyamazsın. 5. duyuyu tamamlamak için de tokuşturulur. ... Devamını Gör