Görüş Bildir
Haberler
Meclis Önündeki ‘Bütçe’ Protestosuna Gazlı Müdahale

Meclis Önündeki ‘Bütçe’ Protestosuna Gazlı Müdahale

adem kara
20.11.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 20.11.2014 - 14:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dikmen giriş kapısı önünde basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapmak isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine polis ekipleri müdahale etti.

TBMM Dikmen giriş kapısı önüne gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, 'sağlığa bütçe istiyoruz' pankartı açtı. Grup adına yapılan açıklamada TBMM süren Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün görüşülecek olan Sağlık Bakanlığı'nın bütçe ve raporlarında sağlık emekçileri olarak kendilerine söz hakkı verilmesini ve komisyona girmek istedikleri belirtildi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri sesleri komisyon tarafından duyulana kadar oturma eylemi yapmak istedi. Polis ekipleri oturma eylemine izin verilmeyeceğini belirterek, grubun dağılmasını istedi. Uyarı üzerine dağılmayan gruba Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Müdahalede polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis eylemcilerden 10 kişiyi gözaltına aldı.

Vekillerden de eylem

Vekillerden de eylem

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçesi ele alınırken TBMM içinde de eylem oldu. Görüşmeler öncesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu, milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sırada CHP’li vekiller Musa Çam, Özgür Özel, Aytuğ Atıcı, Nurettin Demir beyaz önlük eylemi yaptı.

Vekiller, “Diren eczacı”, “Diren hekim”, “Diren vatandaş hastalanma” ve “Diren Hipokrat” yazılı pankart açtılar. CHP’li Atıcı, “Özellikle seçtik bu önlükleri, hekimler kendi önlüklerine sığamıyor, hekimler ve diş hekimleri özlük hakları elinden alındığı için bu önlükler dar geliyor. İktidar rahatsız oldu anlaşılan eylem sonuç vermiştir” dedi. Sağlık Bakanlığı bütçe sunumu için hazırlanan kitapçıkta geçen mayısta vefat eden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun fotoğrafına yer verdi.

Tahsin GÜNER-Muhammet BAYRAM | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0