Görüş Bildir
Haberler
Meclis 2015'e Afganistan Tezkeresi ile Başlayacak

Meclis 2015'e Afganistan Tezkeresi ile Başlayacak

ATKN
04.01.2015 - 17:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan'a ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, 6 Ocak Salı günü TBMM Genel Kurul'unda görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, yıla Afganistan Tezkeresi ile başlayacak. Hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit olunacak şekilde, TSK unsurlarının NATO’nun Afganistan’da icra edeceği Kararlı Destek Misyonu ve devamı kapsamında yurt dışına gönderilmesi, aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye üzerinden Afganistan’a intikali ile geri intikali kapsamında düzenlemeler için iki yıl süreyle izin verilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, 6 Ocak Salı günü görüşülecek.

Tezkere'nin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından CHP'nin; SBS sınavıyla ilgili yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ayrıca 'altın kaçakçılığına gözyumduğu' iddiasıyla eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı hakkında verdiği soruşturma önergeleri ele alınacak. Önergeler, ayrı ayrı görüşülüp gizli oylanacak.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, 5 Ocak Pazartesi günü saat 14.00'de toplanarak Yüce Divan oylamasını gerçekleştirecek. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanacak olan Komisyon'da her Bakan için ayrı ayrı oylama yapılacak.

Genel Kurul'un bu hafta ayrıca cezaevlerinin dış güvenliğiyle ilgili yasa tasarısının ele alınması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 6 Ocak Salı günü, Ekonomik ve Sosyal Konseyin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı'nı görüşecek.

Melda Çetiner, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0