Görüş Bildir
Haberler
Mata 45 Milyon Euro'ya ManU'da

Mata 45 Milyon Euro'ya ManU'da

Fatih
22.01.2014 - 20:01

Mata 45 Milyon Euro'ya Manu'da

Chelsea forması giyen Mata'nın, 45 milyon Euro karşılığında Manchester United'a transfer olduğu iddia ediliyor.

İngiliz basınında yer alan iddialara göre İngiltere Premier Ligi'nde Ocak ayının transfer bombasını Manchester United patlattı.

Gelen bilgilere göre, İspanyol oyuncu Juan Mata'nın 45 milyon euro karşılığında Chelsea'den Manchester United'a transfer olması an meselesi. Chelsea ve Mata ile her konuda anlaşan Kırmızı Şeytanlar'ın resmi açıklamayı kısa süre içinde yapması bekleniyor.

AS ve Sky Sports'ta futbol yazarlığı ve yorumculuğu yapan Guillem Balague transferi Twitter hesabından duyurdu.

Sezon başında Chelsea'de forma şansı bulmakta zorlanan Mata'nın teknik direktör Mourinho ile yaşadığı sorunlar gündemi epey meşgul etmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ingilt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mata Manchester'a Doğru

Ada'da yılın en sansasyonel transferlerinden biri bitmek üzere. Juan Mata, Manchester United forması giymeye hazırlanıyor.

Manchester United ile Chelsea'nin transfer için prensipte anlaştığı dün iddia edilmişti. Juan Mata bugün Chelsea'de antrenmana çıkmadı. Bazı kaynaklar, oyuncunun takım arkadaşlarına Manchester United'a gideceğini söylediğini bile iddia ediyorlar.

Henüz her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmiş değil ancak kulüplere yakın kaynaklar kulüpler arasında 40 milyon sterlin(yaklaşık 47 milyon euro) üzerinde anlaşıldığını belirtiyorlar.

Mourinho ile olmadı

Juan Mata, 2011 Ağustos ayında Valencia'dan Chelsea'ye 26,7 milyon € karşılığında transfer edilmiş ve 2016'ya kadar sözleşme imzalamıştı. Oyuncu, Mourinho gelene kadarki iki sezonda oldukça başarılı bir performans sergiledi.

İlk sezonunda 54 maçta 12 gol 20 asistle oynayan Mata, FA Cup dinalinde de maçın en iyisi seçilmişti. Ertesi sezon vitesi daha da yükselten Mata 64 maçta 20 gol ve 35 asistlik müthiş bir performansa ulaştı. Meslektaşları tarafından da yılın 11'ine seçilen İspanyol orta saha, her iki sezonda da Chelsea taraftarlarınca yılın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Ancak bu mutlu tablo, Mourinho'nun göreve gelişiyle sona erdi. Göreve geldiği ilk dönemlerde Mata'yı öve öve bitiremeyen Mourinho, oyuncuya ilk 11'de pek şans vermemeye başladı. Mata bu sezon yalnızca iki maçta sahada 90 dakika kalabildi.

Mata için yaz transferinde PSG de istekli olmuş ve 30 milyon sterlin teklif etmişti. Katarlılar ara transferde de 30 kez İspanya Milli Takımı forması giymiş oyuncu için Chelsea'nin kapısını çaldılar.

Ancak şu anda haberler, Manchester United ile Chelsea'nin prensip anlaşmasına vardığı ve transferin 24 saat içinde biteceği yönünde. Eğer pek çok farklı kaynaktan gelen 40 milyon sterlin rakamı doğruysa Mata, Manchester United tarihinin en pahalı transferi olacak.

TotemSpor

Kaynak: http://totemspor.com/haber/futbol/pre...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0