Görüş Bildir
Haberler
Mahkemeden Market İşletmecisine 'Afiş' Cezası: 'Ben Engelli Bir Vatandaşı Yaraladım, Özür Diliyorum'

Mahkemeden Market İşletmecisine 'Afiş' Cezası: 'Ben Engelli Bir Vatandaşı Yaraladım, Özür Diliyorum'

FreiGeist
25.01.2019 - 17:01

Bolu'da, zihinsel engelli M.K.'nin başında sigara söndürdüğü iddia edilen Melih A.'ya işlettiği marketin duvarına 3 ay boyunca 'Ben engelli bir vatandaşı yaraladım. Tüm Bolu halkından özür diliyorum' yazan bir afiş  asma cezası verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

M.K.'nin ailesi olayı öğrenince Melih A.'dan şikayetçi oldu.

M.K.'nin ailesi olayı öğrenince Melih A.'dan şikayetçi oldu.

Market işleten Melih A., 6 ay önce iddiaya göre, 'Rambo' lakabıyla tanınan ve günün büyük bölümünü kentin en işlek bölgesi olan İzzet Baysal Caddesi'nde geçiren yüzde 70 zihinsel engelli M.K.'yi (40) darbedip, başında sigara söndürdü.

"Şaka amaçlı sigarayı dokundurdum"

"Şaka amaçlı sigarayı dokundurdum"

Şikayet üzerine Melih A. hakkında Bolu 4'üncü Asliye Mahkemesi'nde, 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten yaralama' suçundan dava açıldı. Karar duruşmasına tutuksuz sanık Melih A., zihinsel engelli M.K. ve annesi N.K. ile avukatları katıldı. Mahkemede ifade veren sanık Melih A., 'Kendisine ara sıra çalıştığım ve sahibi olduğum bakkalda sigara veririm. Olay günü de mağdurun kafasında sigara izmaritini şaka amaçlı olarak birkaç defa dokundurdum ama ben sigaranın yanık vaziyette olduğunu bilmiyordum. Pişmanım' dedi. Engelli M.K.'nin ailesi ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

9 ay hapis cezası 'iyi hal' gerekçesiyle 7 ay 15 aya düşürüldü ve hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

9 ay hapis cezası 'iyi hal' gerekçesiyle 7 ay 15 aya düşürüldü ve hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Mahkeme, 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi yaralama' ve 'sigaranın silah olarak kullanılması' nedeniyle sanığa 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, Melih A.'nın mahkemedeki iyi hali nedeniyle cezayı 7 ay 15 güne indirdi. Sanığın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verilerek, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Mahkeme ayrıca, sanık Melih A.'ya, kararın kesinleşmesinden bir hafta sonra, 3 ay süreyle, iş yerinin görünür kısmına 50X50 santimetre boyutunda ve üzerinde 'Ben bir engelli vatandaşı yaraladım. Tüm Bolu halkından özür diliyorum' yazılı afiş asma cezası verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
120
18
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

inanın ki ben artık suç işleyenlere değilde, makarna dağıtır gibi adalet dağıtanlara kızıyorum.buna bu şekilde karar veren hakimin başında söndürelim bakalım... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

tazminat hakkı saklıdır, ona hukuk mahkemeleri bakar... ceza mahkemeleri ceza verir, burda olan bu...Hukuk mahkemelerine kişi veya vasisi, vekili kimse başvu... Devamını Gör

vemrv

Önce aynı şakayı Melih A.ya yapacaktınız,sonra yazıyı yazdıracaktınız.Bolu'lular da gerekli özeni kendilerine alışverişlerde gösterirler umarım.

Dogan K.

ifşa etmek bakımından iyi bir ceza. keşke aynı yazıyı yazan bi tişört giyme cezası da verilseydi sadece dükkan önünden geçenler değil daha çok kişiler görürdü.