Görüş Bildir
Haberler
Ligin En İyisi Onur Kıvrak!

Ligin En İyisi Onur Kıvrak!

Batuhan
14.04.2014 - 13:16

Ligin En İyisi Onur Kıvrak!

Trabzonspor'un başarılı kalecisi, gösterdiği performansla parmak ısırttırıyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 29 haftada Trabzonspor inişli-çıkışlı bir performans sergilese de kaleci Onur Kıvrak muhteşem formuyla sıyrılıyor.

Aynı zamanda Trabzonspor'un kaptanı da olan 1988 doğumlu milli kaleci, geçen sezon forma rekabeti içinde olduğu Tolga Zengin'in Beşiktaş'a transferinden sonra takımın değişmez ismi olmuştu.

Bu sezon sadece 11. hafta oynanan Gençlerbirliği maçında sakatlığı sebebiyle oynayamayan bir de Legia Varşova maçının 54. dakikasında sakatlığı sebebiyle oyundan çıkan Onur, Trabzonsporla 42 maçta toplam 3743 dakika süre aldı.

Ligin en iyisi!

Mustafa Reşit Akçay'ın teknik direktör olduğu dönemde kontratak futbolunu benimseyen Trabzonspor, buna rağmen kalesinde gördüğü pozisyon sayısının çokluğuyla eleştirilerin odak noktası oluyordu. Oyunda kaldığı sürede en fazla şut ile yüzleşen kaleci olan Onur Kıvrak, buna rağmen gösterdiği performansla Trabzonspor'un 4. sırada yer almasında büyük rol oynadı.

Ligde 29 haftada 29 gol yiyen Onur, tam 153 isabetli şut ile karşılaştı. Ligin zirvesinde yer alan Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan 87, Beşiktaşlı Tolga Zengin ise 112 şut görmesine rağmen 26 gol yedi. Galatasarayın Uruguaylı yıldızı Fernando Muslera ise 83 isabetli şuttan 20'sini engelleyemeyerek golü kalesinde gördü.

İstatistiklerde dikkat çeken bir nokta ise penaltılar oldu. Ligin en çok penaltı kurtaranı, Fenerbahçe'nin 2. kalecisi konumunda olan Mert Günok oldu. Mert bu sezon oynadığı 270 dakikada 2 penaltı kurtardı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın