Görüş Bildir
Haberler
Libya'daki İktidar Mücadelesi Petrol Limanını Vurdu

Libya'daki İktidar Mücadelesi Petrol Limanını Vurdu

FreiGeist
30.12.2014 - 14:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

42 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin NATO destekli silahlı isyanla devrilmesinden üç yıl sonra siyasi istikrardan hala uzak olan Libya’da, dünyadaki petrol fiyatlarını da etkileyen petrol tankı yangını söndürülemiyor.

Trablus hükümeti, ülkenin en büyük petrol limanı Es Sider’de bir petrol tankına geçen hafta düzenlenen roket saldırısının ardından başlayan yangını kontrol altına almak için, bir Amerikan şirketiyle 6 milyon dolara anlaştı.

Yangın nedeniyle Libya’nın petrol ihracatında kayda değer bir düşüş yaşandığı, dünya petrol fiyatları artarken ülkenin dolar rezervlerinin de azalmakta olduğu belirtiliyor.

Siyasi istikrarın hala sağlanamadığı Libya’da, Trablus’taki meclisin ağustos ayında silahlı bir grup tarafından basılmasından bu yana iki hükümet ve iki parlamento var. Trablus’taki hükümetin başında, kendini başbakan ilan eden İslamcı lider Ömer el Hasi bulunuyor. Meclis baskınının ardından Tobruk’a kaçmak zorunda kalan ve tüm dünyanın tanıdığı Başbakan Abdullah Tinni’yse, kabinesini o tarigten bu yana burada topluyor.

İki ismin iktidar mücadelesi sürerken, onların destekçileri arasındaki çatışmalar da aralıksız olarak devam ediyor. Tinni yanlılarına göre, Es Sider’deki saldırının sorumlusu da Trablus merkezli Libya Şafağı Koalisyonu. 

Kaynaklar: Reuters ve Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/libyadaki-ikt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0