Görüş Bildir
Haberler
League of Legends'ta Kazanmanın Sırları Burada! LoL Taktikleri, Yapılması ve Bilinmesi Gerekenler

League of Legends'ta Kazanmanın Sırları Burada! LoL Taktikleri, Yapılması ve Bilinmesi Gerekenler

Don't mind me
19.01.2019 - 14:15 Son Güncelleme: 06.11.2020 - 17:45

Oyun camiasının yenilikçi ve aktif oyunu League of Legends, 9. sezonuna girmeye hazırlanıyor. Riot Games'in yapımcılığında LoL uzun yıllardır geniş kitleleri etkisi altına almış zevkli bir oyun. Ancak dereceli oyunlarda alınan zevkten sinir krizlerine dönüşmesi an meselesi. Özellikle takımınız da kötüyse kazanmak oldukça zor, ancak elinizden geleni yaptığınızdan emin misiniz? Suçu takıma atmak işin kolayı, işte LoL'de mutlaka bilmeniz ve uygulamanız gereken taktikler! Oyunlar nasıl taşınır? Bunu anlatamayız ancak bu bilgilerin işe yarayacağı kesin. İşte LoL taktikleri, bilinmeyenleri ve yapmanız gerekenler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minyon kesmek çok önemli!

Minyon kesmek çok önemli!

Unutmamak lazım ki hemen hemen 15-20 minyon 1 öldürmenin altınına eşit. Bu yüzden farma önem verin. LCS farm denilen dakikaya oranlı minyon sayısı (yani dakika 20 ise 200 minyon gibi) hedefiniz olsun. Ne kadar yaklaşırsanız o kadar iyi!

Totemli oynamak hayat kurtarır, envanterinizde mutlaka kontrol totemleri olsun!

Totemli oynamak hayat kurtarır, envanterinizde mutlaka kontrol totemleri olsun!

Totemi sadece destek karakteri atmaz arkadaşlar unutmayın! Takımda herkes mutlaka kontrol totemi alarak en azından kritik bir noktaya bırakmalı. Unutmayın görüş hayat kurtarır!

İyi bir oyuncu olmanın anahtarı, rakip yeteneklerden kaçabilmekte!

İyi bir oyuncu olmanın anahtarı, rakip yeteneklerden kaçabilmekte!

'Dodge'lamak denilen bu durum çok önemli, rakibin özellikle sizi donduran ve sersemleten yetenek atışlarından kaçmaya çalışın, minyon arkasında oynayın ve atacağı anları sezerek seri bir adımla yön değiştirin. Rakibe mana ya da enerji harcatacak ve hasar almayacaksınız, otomatik olarak öne geçeceksiniz!

Çok yönlü oynamak iyidir ancak ustalaştığınız birkaç karakter olmalı!

Her maç istediğiniz koridora gidemeyebilirsiniz ancak bu durum için her görev için iyi oynadığınız bir ya da birkaç karakter olması. Bunları seçerken en rahat ettiğiniz ve rakibi beslemeyeceğiniz karakterler seçin. Örneğin ana rolünüz orta koridor ve iyisiniz ancak. Diğer koridorlardaki karakterleri yeterince iyi oynayamayabilirsiniz. Bu yüzden daha genel ve işlevsel karakterler kullanmak mantıklı olabilir, örneğin üst koridor geldiğinde Shen gibi, orman geldiğinde Sejuani gibi çok işlevli ve etkili karakterler tercih edebilirsiniz!

En 'havalı' karakter, en iyi oynadığınızdır!

En 'havalı' karakter, en iyi oynadığınızdır!

League of Legends'ta Yasuo ve Zed gibi karakterleri alarak beceremeyen düşük seviyelerdeki oyuncular, genellikle takımını kötü duruma sokuyor. Öyle ki artık bu karakterler oyuncular tarafından rakip değil de kendi takımı almasın diye yasaklanıyor. Unutmayın bu karakterlerle oyunlar yapmak, profesyonellerin elinde kolay görünse de aslında oldukça zor. Bu yüzden iyi bir Lux, acemi bir Yasuo'dan ve Zed'den kat be kat iyidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Takımın eksiklerine göre seçimler yapın!

Takımın eksiklerine göre seçimler yapın!

Unutmayın her ne kadar oynamayı çok istediğiniz bir karakter olsa da takımınızın kazanması uygun karakterleri seçmelisiniz. Örneğin takım çok fazla AD karakter aldıysa bir APC yani büyücü almanız iyi olacaktır. Ya da takımda tank yoksa, tank bir karakter almanız.

Her maç 1v9 atmaya hazır olun!

Her maç 1v9 atmaya hazır olun!

Evet League of Legends takım oyunu ancak çoğu zaman elinizden gelenin çok daha fazlasını yapmanız gerekiyor. Takımınız geriye düşmüş olsa da toparlamak sizin elinizde. Koridoru domine ederek diğerlerine yardım edin, mesajla moral ve taktikler verin.

Oyundaki tüm karakterleri tanıyın! Tanımadan dereceli maçlara girmeyin!

Oyundaki tüm karakterleri tanıyın! Tanımadan dereceli maçlara girmeyin!

Dediğimiz gibi, bu oyunda rakibin hamlelerini tahmin edebilmek çok önemli ancak karşınızdaki karakterin yapabileceklerini bilmiyorsanız bunu yapmanız çok zor. Bu yüzden mümkünse her karakteri deneyin ve yapabileceklerini hesaplayın. Mümkünse yeteneklerin bekleme sürelerini bile aklınızda tutmaya çalışın.

Profesyonel oyuncuları takip edin, nasıl oynadıklarını inceleyin!

Profesyonel oyuncuları takip edin, nasıl oynadıklarını inceleyin!

Her oyuncu League of Legends'ı farklı bir şekilde oynuyor, tarzları da bambaşka. Profesyonel oyunculardan öğrenebileceğiniz pek çok şey var. Bu nedenle bol bol profesyonel oyuncu takip etmenizde yarar var, kendinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Oyun sırasında sinirlerinize hakim olun, tilt olmaktan kaçının, sizi rahatsız eden oyuncuları susturun!

Evet bazen hepimiz sinirden köpürüyoruz, o klavyeyi kırasımız geliyor ancak asla ne rakiple ne kendi takımınızla laf dalaşına girmeyin. Sinirlenmek sadece daha kötü oynamanıza neden olur. Çocukla çocuk olmayın ve sakin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaybettikten sonra biraz ara verin, sakinleşin. Kendinize zaman ayırmak iyi gelecektir.

Evet büyük bir mağlubiyet serisi yakanızda olabilir ancak sinirli ve tilt olmuş halinizle yeni bir oyuna girmek, iyi sonuçlar doğurmayacaktır. Daha düzgün bir psikoloji ile oynamak için, kaybettiğiniz ve sinirli olduğunuz ellerden sonra oyuna ara verin. Kitap okuyun, müzik dinleyin, çıkıp dolaşın. Ama oyuna girmeyin!

Kazanmanın formülü: 'Kartopu etkisi' yaratmak!

Kazanmanın formülü: 'Kartopu etkisi' yaratmak!

Kartopu etkisi demek, kurduğunuz ufak bir üstünlüğü avantaja çevirerek güçlenmeye ve rakibinize zor anlar yaşatmaya devam etmek demek. Oyunun erken safhalarında rakibinizden önde olmaya çalışın, bastırın. Eğer rakibinizi katleder ya da üsse dönmesine sebep olursanız diğer koridorlara elinizden geldiğince yardım edin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
34
23
9
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Coşkun

sezon 8 ve 9 da mınyon kesmek hıcte önemlı deılkı fız dk 30 da 80 farmla 280 farmlı sydra katayı teklıyor

Abdurrahman Aydın

Bu içerikleri umursayan var mı cidden?En azından bi 9.sezonu anlatsaydınız

Kempes

tüm lol rehberlerine ulaşmak için mobatr.net