Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Olmasaydı Ne Olurdu?

Kuzey Olmasaydı Ne Olurdu?

Kuzey Kampüs olmasaydı ne olurdu?

Kuzey Kampüs, üniversitemizin sevenlerinden çok sevmeyenlerinin olduğu kampüsümüz. Güney Kampüs gibi eşsiz bir manzaraya sahip olmadığının o da farkında; fakat yıllardır hissetmediğini sandığınız üvey evlat muamelesi onu çok üzüyor. Favoriniz olma iddiası olmasa da 'Kuzey olmasaydı ne olurdu?' sorusundan yola çıkarak Kuzey Kampüs'ün kanıksadığınız yararlarını sizlere hatırlatmak istedik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurtları

Yurtları

Kuzey olmasaydı; tam 1676 öğrencinin kalacağı 1, 2, 3 ve 4. Kuzey Yurtları olmazdı.

Kütüphanesi

Kütüphanesi

Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi, 1983 yılından beri hizmet vermekte olup 1999 yılında eski rektörümüz Prof. Dr. Aptullah Kuran'ın adını almış ve bugün 9 koleksiyona sahip Türkiye'nin öncü kütüphanelerinden biri. Kuzey olmasaydı; sınav dönemlerinde sabahlara kadar kahrımızı çeken, tüm arşivlerinden, koleksiyonlarından, kitabından, filmlerinden kısacası etinden ve sütünden faydalandığımız kütüphanemiz olmazdı.

Kuzey Study'si

Kuzey Study'si

Ders çalışmak demişken Kuzey Study'yi göz ardı etmek mümkün olamaz. Sınav ve ödev dönemlerinde can simidi, yeri geldiğinde evlerden/yurtlardan daha çok zaman geçirilen yer. Kuzey olmasaydı; grup çalışmalarını yapabildiğimiz havasında imece molekülleri bulunan Kuzey Study'den mahrum kalırdık.

'Piramit'i

'Piramit'i

Kuzey Kampüs'ün A Kapısı'ndan girildiğinde biraz ileride bulunan ve Paris'teki Louvre Müzesi'ni andıran yapı. Ayrıca etrafında oturabiliyor, dikkatli baktığınızda altında bulunan kütüphanenin Periodicals katını görebiliyorsunuz. Kuzey olmasaydı; arkadaşlarımızı sözde Louvre Müzesi'nin önünde çektirdiğimiz fotoğraflarla kandıramazdık.

Fotoğraf: Ayça Eraslan

SineBU Sinema Salonu

SineBU Sinema Salonu

SineBU, Kuzey Kampüs'te YADYOK binasının içinde yer alıyor. 2 Mayıs 2015'te açılan 154 izleyici kapasiteli sinema salonu. Kuzey olmasaydı; 3 TL bilet fiyatıyla bağımsız filmleri izleyebildiğimiz sinema salonumuz olmazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kare Blok'u

Kare Blok'u

Kare Blok, Kuzey Kampüs'ün A Kapısından girildiğinde sağda yer alan ilk bina. İçinde ARGE Merkezi, Konfiçyüs Enstitüsü ve bölüm laboratuvarları gibi bir çok oluşumu barındırırken öğrenciler arasında KB (kaa-be) olarak anılıyor. Kuzey olmasaydı; labirenti andıran, ne kadar büyük olduğu ancak içine girdikten sonra anlaşılan Kare Blok'umuz olmazdı.

New Hall'ü

New Hall'ü

New Hall, aslında öğrencilerin belki de en çok vakit geçirdiği bina. Çoğu kitle dersi ve sınavlar bu binada yapılıyor. İçinde hem yemekhanesi hem de en üst katında Boğaz manzaralı alakart restoranı bulunmakta. Kuzey olmasaydı; New Hall'süz kalırdık.

YADYOK Hazırlık Birimi

YADYOK Hazırlık Birimi

Artık İstanbul'da ikamet eden öğrencilerimiz hazırlık birimi derslerine Kuzey Kampüs'te bulunan geçtiğimiz yıl açılan Kuzey YADYOK binasında giriyorlar. Kuzey olmasaydı; çiçeği burnunda Boğaziçili öğrencilerimiz hazırlık senelerini nerede tamamlayacaklardı?

Ulaşım kolaylığı

Ulaşım kolaylığı

Her ne kadar Güney Kampüs'ü çok sevsek de yokuşlarını inip çıkmaya üşendiğimiz zamanlar oluyor. Kuzey Kampüs'e sadece otobüs, metro, taksi duraklarına ve çevrede ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz diğer yerlere daha yakın olması ve yokuşsuz olmasını göz önünde bulundurarak bile sempati duyabiliriz.

Sizlere Kuzey Kampüs'ü aslında sevdirebilecek nedenleri elimizden geldiğince hatırlatmaya çalıştık. Umuyoruz ki bundan sonra daha çok sempati duyarsınız. Ayrıca şunu da unutmayınız: #KuzeyHatırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0