Görüş Bildir
Haberler
Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu

ATKN
29.10.2014 - 12:05 Son Güncelleme: 29.10.2014 - 15:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

'2014 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahipleri açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, '2014 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin, sinema alanında Hülya Koçyiğit'e, müzik alanında Niyazi Sayın'a, edebiyat alanında Alev Alatlı'ya, tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı'ya, kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'ne verilmesini uygun gördüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülün, her yıl kültür ve sanatın farklı dallarında verilmesi talimatını verdi.

Ödüller için kurulan Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Doç Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Savaş Barkçın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aydın Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ve Yunus Emre Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi'den oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül verilecek isimleri, Değerlendirme Kurulu'nun önerisi üzerine belirledi.

Buna göre, yüzüncü yılı kutlanan Türk sinemasına yaptığı büyük katkılar nedeniyle sinema alanında Hülya Koçyiğit'e, uzun sanat hayatı boyunca Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziğine yaptığı büyük katkılar nedeniyle müzik alanında Niyazi Sayın'a, Türk edebiyatına ve gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle edebiyat alanında Alev Alatlı'ya, Abdülhamit Dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair değerli çalışmaları için tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı'ya ve İslam dünyasında hazırlanan ilk ve en kapsamlı İslam ilimleri ansiklopedisi olması ve Türkiye'de ilim dünyasına sunduğu başarılı çalışmalar nedeniyle kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, ödüle layık görüldü.

2014 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni, daha sonra duyurulacak bir tarihte Cumhurbaşkanlığı Beştepe Yerleşkesi'nde yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatının gelişmesine ve tanınmasına katkı sunan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişi ve kurumları, devlet adına onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla veriliyor.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/412032--kul...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0