Görüş Bildir
Haberler
Köy Takımından A Milli Takım'a

Köy Takımından A Milli Takım'a

Batuhan
12.01.2014 - 15:54

Köy Takımından A Milli Takım'a

Doğduğu Almanya'nın Hagen kentine bağlı Geveke köyünde arkadaşlarıyla futbol oynarken kendisini izleyen köy takımının altyapı antrenörünün dikkatini çekmesiyle futbol hayatına başlayan Kardemir Karabükspor'un genç oyuncusu İshak Doğan, ailesinin ilk başta futbol oynamasına karşı çıkmasına rağmen A Milli Futbol Takımı'na kadar yükseldi.

Profesyonel olarak futbola Almanya'nın Arminia Bielefeld takımında başlayan 24 yaşındaki İshak Doğan, 2011 yılında Ankaragücü'ne transfer oldu. Türkiye'de ilk maçına Kardemir Karabükspor karşısında çıkan ve daha sonra kulübü Ankaragücü'nün küme düşmesiyle 2012-2013 transfer döneminde Karabük ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzalayan İshak Doğan, gösterdiği başarılı performans nedeni ile Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in dikkatini çekti.

Daha önce Almanya Milli Takımı'ndan da teklif alan İshak Doğan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı tercih etti ve Kuzey İrlanda ve Belarus ile oynanan özel maçlarda milli formayı giydi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan İshak Doğan, futbola başladığından bu yana en büyük hayalinin anavatanında top oynamak ve A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek olduğu söyledi. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğunu ve ilk başlarda ailesinin futbol oynamasına karşı çıktığını anlatan Doğan, 'Almanya'nın Hagen kentine bağlı Geveke köyünde dünyaya geldim. Köyde arkadaşlarımla futbol oynarken köy takımının altyapı antrenörü beni beğenmiş. Antrenör takıma katılmamı istedi. Babam futbol oynamamı istemiyordu. Onun tek hayali benim okumamdı. Güçlükle babamı ikna ettim. Bundesliga takımlarından SG Wattenscheid'in altyapısında oynadım. Daha sonra Almanya 2. Lig takımlarından Arminia Bielefeld'de 1 yıl forma giydim. 2011 yılında Ankaragücü'ne geldim' diye konuştu.

İshak Doğan'ın Türkiye serüveni

Ankaragücü'nde 26 maça çıktığını, takımın küme düşmesinin ardından kendisini başka takımlarından istemesine rağmen takım arkadaşı Atilla Aybars Garhan ile birlikte Kardemir Karabükspor'u tercih ettiğini belirten İshak Doğan, şöyle devam etti: 'Karabük'te çok çalışarak önce kadroya girmeyi başardım. Benim başarımda çalıştığım Türk teknik direktörlerinin çok büyük payı vardır. Özellikle son zamanlarda Tolunay Kafkas hocamın çok büyük desteğini gördüm. Onun tecrübesinden yararlanmak benim açımdan önemliydi. Takım arkadaşlarımın da yardımı ile bu sezon iyi oyun çıkarttığımızı düşünüyorum. Milli takım maceram başladı daha sonra. Almanya Milli Takımı'ndan gelen teklifi kabul etmedim. En büyük hayalim A Milli Takımı'nda oynamaktı. Bunu başardım. Şimdi tek amacım kalıcı olmak ve ülkeme hizmet etmek. İnşallah bana güvenenleri mahcup etmem. Bunun için elimden geleni yapacağım.'

Kardemir Karabükspor'un çok farklı bir yapısının olduğunu vurgulayan İshak Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: 'Kardemir Karabükspor'u tercih ettiğim ve katkı sağladığım için sevinçliyim. Bu takımın arkasında işçi emeği var. Kafkas hocamızın önderliğinde çok iyi işler başaracağız. Hepimiz bu takımı ayakta tutanın işçiler olduğunu unutmadan işimizi yapıyoruz. Bu sezonun ilk devresinde istediğimizi yaptık. Kulüp yönetimi, teknik heyetimiz ve bizim önümüze koyduğumuz bir hedef var. Bu hedefler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Bu takımdan yönetimin, Kafkas hocamız ve ekibinin gayretleri ile daha çok milli futbolcu çıkacaktır.'

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/koy-tak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın