Görüş Bildir
Haberler
Koruyucu Aile Olmak İsteyenlere Manevi Destek

Koruyucu Aile Olmak İsteyenlere Manevi Destek

Özer Yıldız
16.08.2014 - 10:38 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 11:04

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların uygulamaya ait bilgi eksiklikleriyle dini çekinceleri giderilmeye çalışılıyor.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Gönül Elçiliği uygulamasıyla devlet koruması altındaki çocuklara, sağlıklı gelişimleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak sıcak bir aile ortamı sunulduğunu söyledi.

Devlet korumasında bulunan çocuk sayısının şu anda yaklaşık 12 bin 600 olduğunu belirten Bilgin, bu çocuklardan 3 bin 728'inin, 3 bin 80 koruyucu aile yanında büyüdüğünü kaydetti.

Gönül Elçiliği uygulamasının, çocukların aile ortamında büyümelerini sağlayarak, sevgi, saygı ve dayanışma gibi değerleri kazanmalarına yardımcı olduğunu dile getiren Bilgin,'Uygulama, çocukların karşılaştıkları sorunları çözebilme yetisi ve öz güvenini kazanmış bireyler olarak hayata hazırlanmalarına da katkı sağlıyor' dedi.

Bilgin, aile ortamında büyüyen, yeterli sevgi alabilen, gereksinimleri düzenli karşılanan çocukların sağlıklı bireyler olabildiklerinin araştırmalarla da ortaya konduğunu vurguladı.

-Koruyucu ailelik ile evlat edinme karıştırılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında koruyucu ailelik uygulamasını yaygınlaştırmak amacıyla 2013'te protokol imzalandığını anımsatan Bilgin, şöyle konuştu:

Kaynak: http://dinihaberler.com/koruyucu-aile...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın