Görüş Bildir
Haberler
Korusuz Bir Florya Mümkün

Korusuz Bir Florya Mümkün

Bakırköy Halk Meclisi
05.05.2014 - 10:32 Son Güncelleme: 05.05.2014 - 13:25

İstanbul’un yeşil semti Florya’nın Basınköy Sitesi halkı, Basınköy muhtarı ve civar halk Koru Florya için usulüne uygun olmayan birşekilde yapılacak yol ve kesilecek 100 ağaç için tepkili.

Bu sabah bölgeye ağaçların kesimi için gelen ekiplerin duyumunu alan Basınköy Sitesi sakinleri, Bakırköy STK’ları ve Bakırköy Halk Meclisi ağaç kesimine karşı bölgede saat:08.30′da ortak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Koru Florya için yapılacak bu yol uygulanması halinde Basınköy halkının egzoza ve gürültüye boğulacağı, bölgedeki 2 okulun, 1 anaokulunun ve yüzlerce 50-60 yıllık ağacın kesileceği belirtildi.

Basın açıklamasının devamında ise

“Basınköy de bulunan Koru Florya Alışveriş Merkezi’nin araç yaklaşımı ne yazık ki D-100 ana arteri üzerinden bulunduğumuz Basınköy semtinin trafiğini kilitleyici, Karaağaç ve Çınar Sokakları’nın girişlerini tamamen iptal edici şekilde planlanmış ve inşaatına başlanmıştır.

Yaklaşık 300 konut, 200 mağaza, 50.000 m² kiralanabilir alan, 280.000 m² inşaat alanı ve yaklaşık 2500 sabit (yani servis aracı hariç) araç kapasitesi ile dev bir olan bu AVM’nin bu bölgeye yapılması izni aslında çok yanlış bir şehircilik kararıdır.

Bu büyüklükte bir alışveriş merkezini besleyecek yol dokusu bölgede yoktur. Ayrıca AVM’nin kendi parseli içinde trafik yoğunluğunu eritecek bir planlama yapılmamış, aksine kendi parseli içine maksimum yapılanmış, neticesinde parsel içi sirkülasyon alanı kalmadığından cüssesinden kaynaklanan yoğun trafiği homojenize edebilmek için çevre yollarından faydalanarak bir planlama gerçekleştirilmiştir. Bu çevredeki yollara bindirilmiş yükü biz Basınköy ve Cennet Mahallesi sakinleri olarak çekmek istemiyoruz.” vurgusu yapıldı.

Veliler ve Basınköy Muhtarı ise bu uygulamaya karşı harekete geçti. Bu sabah dozerlerle Havacılar sitesine geleceklerini bildiren müteahitlere karşı halk bölgeye intikal etti. Ancak araçlar olay mahalline gelmedi.

50-60 yaşındaki 100 ağaç tehlikede

2 yıldır inşaatı devam eden Koru Florya evlerinin ulaşım güzergahını kolaylaştırmak ve trafiği rahat ettirmek için yapılması planlanan yol yapımı için geçtiğimiz aylarda 25 ağaç kesilmiş. Proje bölgesinde bulunan 100 ağaç ise 50-60 yıllık Kızılçam değerli ağaçlar olarak gösterilmekte.

Bakırköy Halk Meclisi

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın