Görüş Bildir
Haberler
Koruma Kurulu Alakır'ı SİT Alanı İlan Eden Danıştay'ı Yok Saydı

Koruma Kurulu Alakır'ı SİT Alanı İlan Eden Danıştay'ı Yok Saydı

adem kara
25.07.2014 - 09:59 Son Güncelleme: 25.07.2014 - 12:15

Antalya’nın Kumluca İlçesi’ndeki Alakır Vadisi’nde HES projesine karşı hukuki süreçte yerel mahkeme ve Danıştay 14′üncü Dairesi’nin ‘ 1′nci derecede doğal SİT alanı ‘ kararına karşılık, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ‘ SİT ilan etme prosedürümüze aykırıdır ‘ gerekçesiyle mahkeme kararını uygulamadı.

BirGün’den Olgu Kundakçı ve Doğan Haber Ajansı’ndan Mehmet Çınar’ın haberine göre, Danıştay’ın Antalya 3′üncü İdare Mahkemesi’nin ‘ 1′nci Derecede Doğal SİT alanıdır ‘ kararını onamasının ardından toplanan komisyon, vadinin SİT alanı ilan edilmesi için kendilerinin dört mevsimlik ekolojik rapor hazırlamasına karar verdi.

Vadide dördü tamamlanmış, dört tanesi yapım aşamasında olan HES’lere karşı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ‘bölgenin doğal SİT alanı olmadığı’ yönündeki kararı, Antalya 3′üncü İdare Mahkemesi’nde yargıya taşınmıştı. Mahkeme kararı iptal edince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı davayı temyiz etmişti. Danıştay da yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Alakır Nehri Kardeşliği (ANK), SİT kararının kurul tarafından tescillenmesi talebiyle topladığı 12 bin 500′den fazla imzayı bakanlığa sunmuştu.

Kurulun kararını değerlendiren ANK avukatı Rüzgar Gökçe, komisyonun SİT alanı kararını uygulamamasından dolayı yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını ve mühürlenen Dereköy Enerji’ye ait HES inşaatı için yeniden izin verildiğini söyledi.

Gökçe, kurul üyeleri hakkında görevi kasten ihmal ve mahkeme kararının uygulanmaması gibi suçlamalarla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/koruma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0