Görüş Bildir
Haberler
Kobe Bryant ve Kızının Hayatını Kaybettiği Kazada Yeni Detaylar: Pilot Kazadan Hemen Önce Yükselmeye Çalışmış

Kobe Bryant ve Kızının Hayatını Kaybettiği Kazada Yeni Detaylar: Pilot Kazadan Hemen Önce Yükselmeye Çalışmış

Kobe Bryant'ın, kızı Gianna ve yedi kişi ile birlikte hayatını kaybettiği helikopter kazasının nedenini araştıran ABD'li yetkililer, helikopterin pilotunun kazadan hemen önce, bulut tabakasına girmemek için irtifayı artırdığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2300 fite çıkan helikopter, sola doğru alçalmaya başladı

2300 fite çıkan helikopter, sola doğru alçalmaya başladı

NBA efsanesi Kobe Bryant, kızı Gianna ve beraberindeki 7 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, kazanın nedenini araştıran ABD'li yetkililer, helikopter pilotunun kazadan hemen önce, bulut tabakasına girmemek için irtifayı artırmaya çalıştığını söyledi. 

ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi, hava trafik kontrolörlerinin, irtifasını artıran helikoptere ulaşmak istediğini ancak yanıt alamadıklarını açıkladı. Helikopter, radar verilerine göre 2300 fit, yani 701 metreye çıktıktan sonra sola doğru alçalmaya başladı ve ardından kaza meydana geldi.

'İnsan hatası, arıza, çevre gibi ihtimallere bakıyoruz'

'İnsan hatası, arıza, çevre gibi ihtimallere bakıyoruz'

ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi yetkilisi Jennifer Homendy, kazanın nedeni ile ilgili tüm ihtimalleri değerlendirdiklerini açıkladı ve 'İnsan hatası, arıza, çevre gibi ihtimallere bakıyoruz. Hava durumu bunun sadece küçük bir parçası' ifadesini kullandı.

Enkaz 200 metrelik bir alana yayılmış

Enkaz 200 metrelik bir alana yayılmış

Pilot Ara Zobayan kontrolündeki Sikorsky S-76B tipi helikopterin kaza yaptığı Los Angeles'ın Calabasas şehrinde, kaza saatlerinde yoğun sis mevcuttu. Homendy, pilotun meteorolojik koşullar nedeniyle alçaktan uçuş yapılmasını mümkün kılan 'görerek uçuş kuralları' izni talep ettiğini söyledi.

Kazadan sağ kurtulma ihtimali olup olmadığı ile ilgili gelen soruya, kaza alanının oldukça harap bir halde olduğu yanıtını veren Homendy, enkazın 200 metrelik bir alana yayıldığını söyledi, helikopterin motorunun ve kuyruğunun gövdeden ayrıldığını ekledi.

Kazanın nedeninin belirlenmesi aylar alabilir

Kazanın nedeninin belirlenmesi aylar alabilir
i.hurimg.com

Kazayla ilgili soruşturmayı yürütenlerin, bir kanıt bulma amacıyla kaza alanını 5 gün boyunca arayacaklarını söyleyen Homendy, kazanın kesin nedeninin belirlenmesinin ise aylar alabileceğini söyledi.

Helikopterde bir kata kutu ya da kokpit kayıt cihazı olmadığını belirten Jennifer Homendy, bunun helikopterler için bir zorunluluk olmadığını ekledi.

Öte yandan Los Angeles Bölge Savcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve incelenmesi için adli tıp kurumuna gönderildikleri belirtildi.

'Herkesin ulaşabileceği bir şey değil'

'Herkesin ulaşabileceği bir şey değil'

Bryant dışında bazı ünlüler de, Los Angeles trafiğinden kaçmak için helikopterleri tercih ediyor. 

'Bunun gibi bir araç (Sikorsky S-76) kiralamanın bedeli saatte 4 bin dolar. Pilotun da yılda en az 100 bin dolar kazanıyor olası lazım' diyen pilot ve uçuş eğitmeni Philippe Lesourd, 'Herkesin ulaşabileceği bir şey değil' yorumunu yaptı.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre, Bryant sabahları kızlarını arabayla okula bıraktıktan sonra, antrenman için 65 kilometre uzaklıktaki LA Lakers'ın stadyumuna helikopterle uçuyor ve ardından onları okuldan almak için yaşadığı Newport Beach'e dönüyordu.

Yolculuk helikopterle 15 dakika sürerken, aynı yolu yoğun saatlerde arabayla gitmeye kalsa bu 2 saati buluyordu.

Bryant, 'Bu meslekte ailemle geçirdiğim vakitten vazgeçmeden gelişmenin bir yolunu bulmalıyım' demişti.

13 yaşında kızı Gianna ile birlikte hayatını kaybeden efsane oyuncu, hayranlarını yasa boğmuştu...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nahey41244

Vay anasını, kritik bilgiye bakar mısınız, pilot düşmemek için yükselmeye çalışmış :O Şeytanın bile aklına gelmez. Bu bilgiyi nasıl elde ettiniz

serhat akşahin

Abi sen onedio yu ne sanıyorsun ? Ülkemizde ki değerlerin farkına varmamız lazım.