Görüş Bildir
Haberler
Kıyamet Saati 11.57’ye Ayarlandı

Kıyamet Saati 11.57’ye Ayarlandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atomik Bilimciler Bülteni, bugün, dünyanın sonunu simgeleyen kıyamet saatini 11.57’ye ayarladıklarını açıkladı. Ayarlanan bu saat, önceki saate oranla kıyamete beş dakika daha yaklaştı. 1980’lerde Soğuk Savaş döneminden beri saat gece yarısına ilk defa bu kadar yakın.

Bültendeki bilim insanları saatin bu kadar ilerlediği için oldukça fazla neden saydı. Rusya ile Amerika arasındaki gerginliğin soğuk savaş dönemini hatırlatırcasına artması, bu iki ülkenin silah kontrolü hakkında konuşmaktan oldukça uzak olması, İran’ın nükleer silah kontrolünü onaylamasına rağmen, Kuzey Kore’nin nükleer silah denemesi bu sebeplerin en önemlileri. Aynı zamanda birçok başka ülke de cephaneliklerindeki nükleer silah sayısını arttırıyor.

Bu karar aynı zamanda Küresel Isınma’yı da içeriyor. NASA 2015’in tarihte kaydedilen en sıcak yıl olduğunu belirtti. Paris’te geçen yıl düzenlenen Küresel Isınma Paktı’nın sadece geçici olduğu ve dikkate alınmadığı düşünülüyor.

Ancak henüz sona gelmiş değiliz. Bülten saati geri almanın yolunun nükleer silah sayısını düşürmek olduğunu söylüyor. Ülkeler nükleer silahları azaltma konusunda çalışırken; Amerika, Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile daha iyi ilişkiler kurmalı. Bültende aynı zamanda, iklim değişimiyle ilgili tehlikelerden gerçekten kaçınmak için, ülkeler verdikleri sözleri tutmalı deniyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/1/26/108...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın