Görüş Bildir
Haberler
Kırım'da Askeri Üsse 'Rus' Baskını

Kırım'da Askeri Üsse 'Rus' Baskını

Batuhan
18.03.2014 - 18:01 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 20:45

Kırım'da Ukrayna Askeri Üssüne Ateş Açıldı, Bir Ukrayna Askeri Öldü

Ukraynalı askeri sözcü askerin ölümüne sebebp olan saldırıyı 'Tam teçhizatlı ve yüzleri kapalı' kişilerin gerçekleştirdiğini belirtti

Rusya devlet Başknı Putin'in Rusya'nın bir parçası olduğunu ilan ettiği Kırım'ın başkentinde düzenlenen silahlı saldırıda Ukraynalı bir askerin öldüğü, bir diğerinin yaralandığı iddia edildi. Kiev saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, bir askerin ölümü ile ilgili olarak, 'Bugün Rus askerleri Ukrayna görevlilerine ateş açmaya başladı. Bu savaş suçudur' dedi.

Ateş anında Akmescit'te bulunan NBC'den Ed Flanagan, Ukrayna askerlerinin silahlarına el konularak tutuklandıklarını belirtti. Flanagan Ukrayna askeri sözcüsüne dayandırarak paylaştığı tweette, 'Üsteki herkes tutuklandı ve silahları alındı. Yaralanan yüzbaşı hastaneye kaldırıldı' dedi.

Reuters'a konuşan Ukraynalı askerî sözcü Vladislav Seleznyov, Akmescit'teki (Simferopol) üsse düzenlenen saldırıda yaralanan askerin yüzbaşı olduğunu söyledi.

Sözcü saldırıyı kimin düzenlediğinin belli olmadığını belirtti; 'Tam teçhizatlı ve yüzleri kapalıydı' dedi.

Reuters, daha önce Rus İnterfax ajansına dayandırdığı haberinde Ukraynalı bir başka askerî sözcünün saldırıyı Rus güçlerinin düzenlediği ile ilgili sözlerine yer vermişti.

Sözcü, saldırıda Ukraynalı bir subayın boynundan ve köprücük kemiğinden yaralandığını söylemişti. 'Şu an ikinci kata barikat kurmuş durumdayız. Karargâh ve komutan ele geçirilmiş durumda. Silahlarımızı bırakmamızı istiyorlar ama teslim olma niyetinde değiliz' diye konuşmuştu.

'Savaş suçu'

Kiev de Akmescit'teki saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk saldırı sonrasında yaptığı açıklamada Rusya ile yaşanan krizin siyasi boyuttan askerî boyuta geçtiğini söyledi.

Yatsenyuk 'Bugün Rus askerler Ukraynalı askerlere ateş etmeye başladı. Bu savaş suçudur' dedi.

Saldırı Rusya'nın Kırım'ı resmen topraklarına kattığını açıklamasının ardından geldi. Pazar günü düzenlenen referandumda Rusya'ya katılmaya 'evet' sonucu çıkmış, Kırım parlamentosu gecikmeden katılım başvurusu yapmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bunun üzerine salı günü Kırım'ı Rusya'nın yapan imzayı atmıştı.

Batı'dan kınama

ABD Rusya'nın ilhak kararını kınadı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanacağı vurgulandı.

Putin'in imzasının ardından ABD Başkanı Barack Obama Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Merkel'in ofisinden yapılan açıklamada iki liderin Putin'in imzasının 'Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yapılımış kabul edilemez bir ihlal' olduğu görüşünde birleştikleri vurgulandı.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/kirimda-bir-u...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırım'da Askeri Üsse 'Rus' Baskını

Tartışmalı şekilde Rusya'ya katılan Kırım'ın başkentinde düzenlenen silahlı saldırıda Ukraynalı bir subay yaralandı. Ukraynalı askerler üste 'mahsur durumda'.

Rus İnterfax ajansına konuşan Ukraynalı bir askerî sözcü, Akmescit'teki (Simferopol) üsse Rus güçlerinin saldırdığını söyledi.

Sözcü, saldırıda Ukraynalı subayın boynundan ve köprücük kemiğinden yaralandığını belirtti. 'Şu an ikinci kata barikat kurmuş durumdayız. Karargâh ve komutan ele geçirilmiş durumda. Silahlarımızı bırakmamızı istiyorlar ama teslim olma niyetinde değiliz' dedi.

Beşinci Kanal televizyonuna konuşan bir diğer Ukraynalı asker ise 'Saldırı altındayız. Burada 20 kadar adamımız ve aralarında kadınların da bulunduğu diğer 10-15 kişi daha var. Subaylarımızdan biri saldırıda boynundan ve kolundan yaralandı' diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk saldırının ardından Rusya ile yaşanan krizin siyasi boyuttan askerî boyuta geçtiğini söyledi.

Yatsenyuk 'Bugün Rus askerler Ukraynalı askerlere ateş etmeye başladı. Bu savaş suçudur' dedi.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kir...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0