Görüş Bildir
Haberler
Kilo Aldıran Yiyecekler Neler? Kilo Almak İçin Neler Yemeli? İşte Kilo Almanın Püf Noktaları...

Kilo Aldıran Yiyecekler Neler? Kilo Almak İçin Neler Yemeli? İşte Kilo Almanın Püf Noktaları...

Müge Kakşi
04.08.2021 - 13:40

Birçok insan kilo vermeye çalışsa da kilo almak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Fakat kilo alırken en önemli durumlardan biri sağlıklı bir şekilde kilo almaya çalışmak. Zayıf olmak görüntü itibariyle özgüven eksikliğine yol açsa da bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Bu yüzden fazla kilolu olmak gibi fazla zayıf olmak da insan sağlığı için zararlı bir durum. Peki kilo almak için neler yemeli? Kilo almak için nasıl beslenilmeli? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilo almak kolay bir şey gibi gözükse de birçok insan kilo almakta zorlanabiliyor. Öncelikle kilo almak için bir sağlık kuruluşuna gidip kilo almanıza engel olan farklı bir sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Eğer kilo alamamanıza neden olan herhangi bir tiroid sorunu, metabolizma sorunu vb. sorunlarınız varsa doktorun önerdiği tedavi ile bu durumu kolaylıkla halledebilirsiniz. Tüm testlerinizi yaptırdığınızda herhangi bir sağlık sorununuz yoksa beslenme ile birlikte spor gibi bazı uygulamalarda da bulunarak rahatlıkla kilo alabilirsiniz. Bizde sağlıklı kilo almak için nasıl beslenilmeli sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

Kilo Almak İçin Nasıl Beslenmeli?

Kilo Almak İçin Nasıl Beslenmeli?

Kilo almak için yediklerimiz önemli olduğu kadar beslenme şeklimizde oldukça önem arz etmektedir. 

İşte kilo almak için beslenme önerileri;

  • İştah açıcı şeyler tüketebilirsiniz. Örneğin baharatlı, soslu ve çeşnili şeyler yemeklerinize tat katarken iştahınızı da açarak kilo almanıza yardımcı olur.

  • Kahvaltı öğününü kesinlikle atlamayın. Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak bilinmesiyle beraber güne başlarken yaptığınız bol ve sağlıklı bir kahvaltı kilo almanız için ilk adımdır.

  • Beslenme saatlerinize dikkat edin. Düzensiz beslenmek kilo aldırmanın tam tersine kilo vermenize neden olabilir. Bu yüzden yemek saatlerinizi belirleyerek bunları kaçırmamaya çalışın.

  • Ayrıca günde 3 öğün ile birlikte 2 de ara öğün koymanız kilo almak için en önemli adımlardan bir tanesi. Sadece ara öğünlerinizi ağır yemekler hariç daha çok kuru yemiş ve meyvelerle doldurun.

  • Yediğiniz besinlerin kalorisine bakın. Kilo almanın başlıca kuralı bol kalorili besinler tüketmektir. Vücudunuzun günlük kalori ihtiyacının fazlası kalori almanız kilo almanızı kolaylaştıracaktır.

  • Kilo almak için abur cubur veya fazla yağlı olan sağlıksız besinleri tüketmeyin bu şekilde kilo alımı daha çok bölgesel ve kötü görünümlü bir kilo alımı olacaktır.

  • Son olarak tüm bunları uygularken hem uyku düzeninize dikkat edip hem de çok kardiyo içermeyen düzenli egsersiz yapmayı ihmal etmeyin.

Kilo Almak İçin Neler Yenilmeli?

Kilo Almak İçin Neler Yenilmeli?

İşte sağlıklı bir şekilde kilo almak için yenmesi gerekenler;

  • Yapılan araştırmalara göre protein bakımından zengin gıdalar tüketmek kas yapınızı geliştirerek sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlar. Bu yüzden süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı et, beyaz et ve baklagiller gibi bol proteinli besinler tüketmelisiniz.

  • Kuruyemiş tüketin, kuruyemiş vücut için sağlıklı yağlar içerdiğinden kötü bir görüntü oluşmadan kilo almanızı sağlar. Özellikle ceviz, fındık ve fıstık gibi kalorisi yüksek kuruyemişler tüketin.

  • Kullandığınız süt ürünlerinin tam yağlı olmasına dikkat edin.

  • Tadının güzelliğiyle bilinen zeytinyağı yine vücut için sağlıklı besin değerlerine sahip olduğundan sağlıklı kilo alımına destek olur.

  • Patates gibi karbonhidrat açısından zengin besinler tüketmeye özen gösterin.

  • Yulaf gibi tam tahıllı ürünler tüketmek ve özellikle beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tüketmek yine sağlıklı kilo almanızı sağlar.

  • Fıstık ezmesi hızlı ve sağlıklı kilo almak isteyenler için vazgeçilmez bir besin.

  • Ayrıca taze meyveden daha çok kuru meyveler kilo almanıza daha büyük katkı sağlar. Kuru incir, kuru kayısı, hurma ve üzüm gibi meyveler tüketin.

  • Sağlığa faydası olduğu kadar kilo almaya da yardımcı besinler arasında bal, reçel ve pekmez gibi besinlerde var. Fakat bu gibi besinleri tüketirken belli oranlarda fazla kaçırmadan tüketmeye özen gösterin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
9
8
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın