Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Çok Dikkatli Olacağız'

Kılıçdaroğlu: 'Çok Dikkatli Olacağız'

yelda kahveci
19.03.2014 - 15:16

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

'Ayın otuzunda sandığa gideceğiz, kavga etmeden, barış içinde, kol kola, omuz omuza, bir bayram havası, demokrasi şöleni gibi' 'Oyumuzla, demokrasiyi ödüllendireceğiz, güçlendireceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta kavga etmeden, barış içinde, kol kola, omuz omuza, bayram havası, demokrasi şöleni içinde sandığa gidilmesini isteyerek, 'Oyumuzla, demokrasiyi ödüllendireceğiz, güçlendireceğiz. Temiz siyasetin, halka hesap veren siyasetin yolunu açacağız, en büyük arzum, hedefim bu' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve diğer ilçe adayları ile seçim turu yaptı.

Mamak ilçesindeki turu sırasında Tuzluçayır'da vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganları üzerine, 'O da olacak inşallah' ifadesini kullandı.

Mansur Yavaş'a atıfta bulunarak, 'Ankara'yı bir Ankaralı yönetecek. Dürüst ve namuslu kişiliğiyle bilinen, bir kişi yönetecek, Ankara'yı seven bir kişi yönetecek, hesap vermeyi namuslu görev kabul eden birisi yönetecek, Ankara'yı inşallah Mansur Yavaş yönetecek' diye konuştu.

Eski yöneticilerin tamamını göndereceklerini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Gökçek gidecek, Mansur gelecek. Ankara'yı bir köye döndürdüler. Sosyal hayatını, kültür hayatını bitirdiler. Ankara gerçek anlamda Türkiye'nin başkenti olacak. Bağımsızlık savaşımızın merkezi olan Ankara'yı yüceltecek ve büyüteceğiz. Mansur Başkan, 'Herkese hizmet edeceğim, bana oy versin vermesin bütün Ankaralıların başkanı olacağım' diyor.'

Ankara'nın yanı sıra Türkiye'yi de 'adam gibi' yöneteceklerini savunan Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'de de her kuruşun hesabını vereceğiz. Orada da göreceksiniz, bunlar kaçacak yer arayacaklar. Tuzluçayırlılara sözüm; Bu adam, bu zat, dünyanın neresine kaçarsa kaçsın, getireceğim ve hesabını soracağım' iddiasında bulundu.

-'En büyük arzum, hedefim bu'

Ak Parti'ye oy veren vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Ben hükümeti eleştirirken, sakın ola ki o yurttaşlarım bunu üstüne almasınlar. Ben o yurttaşlarımı seviyorum. Onlar demokrasinin gereği olarak gidip oylarını kullandılar ama 17 Aralık bir gerçeği ortaya çıkardı. Neydi o gerçek? Diyorlardı ki 'biz yolsuzlukları önleyeceğiz.' Oy istediler. 'Biz yoksulluğu önleyeceğiz' dediler. Oy istediler, 'Biz yasakları kaldıracağız, özgür bir Türkiye yaratacağız' dediler, yeni yasaklar getirdiler. 17 Aralık bunların kimliğini ortaya çıkardı. Şimdi ben o yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum; Ayın otuzunda sandığa gideceğiz, iki seçeneneğimiz var. ya helaldan yana oy kullanacağız ya haramdan yana. Hangisinden yana oy kullanalım. Helalden yana, öyle mi? Oyumuzla, demokrasiyi ödüllendireceğiz, güçlendireceğiz. Temiz siyasetin, halka hesap veren siyasetin yolunu açacağız, en büyük arzum, hedefim bu.'

Her ailede huzur olmasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası Projesi hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, bu projeleriyle geliri asgari ücretin altında olan ailelerin sigortası olacağını ve kadının banka hesabına asgari ücret tutarında aylık yatırılacağını anlattı.

Bu sözü verdiğinde kendisine 'parayı nereden bulacağının' sorulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, '17 Aralık gösterdi, götürdükleri malın miktarı 247 milyar, eski parayla 247 katrilyon. Şimdi paranın kaynağını, malı götüreni öğrendiniz mi? Ben size söz veriyorum, verdiğim her sözün arkasında duracağım. Aile sigortasını getireceğim, o paraları hortumlayanların burnundan fitil fitil getirip, halka vereceğim' diye konuştu.

-'Genç, Allahı var, aynı zamanda yakışıklı'

Kılıçdaroğlu, Mamak'ta da genç bir siyasetçiyi aday gösterdiklerini ifade ederken, 'İşte genç, Allahı var, aynı zamanda yakışıklı. İyi eğitim almış, Mamak'ı Ankara'nın incisi haline getirecek. Fethi Yaşar Yenimahalle'yi iyi bir konuma getirdi. Aynı şeyi Mamak'ta şimdi Coşkun Torun yapacak, ona güveniyorum' ifadelerini kullandı.

Alandakilere, 'Siz de güveniyor musunuz' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Ayın otuzunda sandığa gideceğiz, kavga etmeden, barış içinde, kol kola, omuz omuza, bir bayram havası, demokrasi şöleni gibi. Gideceğiz haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Söz mü? 30 Mart çok önemli. El birliğiyle gönül gönüle. Hiçbir provokasyona girmeyeceğiz ve katılmayacağız. Çok dikkatli olacağız, çünkü Abbas Yolcu, her an provokasyon yapabilir. Çok dikkatli olacağız' dedi.

Hükümet ve Başbakan aleyhine sloganlar atılması üzerine Kılıçdaroğlu, 'Siz böyle sloganlar atarsanız, patent enstitüsüne başvurur, beratını alır, emin olun bir daha slogan atarsanız, sizden parasını ister' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'Onun unvanını sadece Mamak bilmiyor, sadece Ankara bilmiyor, sadece Türkiye bilmiyor. Artık bütün dünya onun unvanını biliyor. Geçenlerde bir vatandaş demiş ki 'gidip şu başçalanın bir mitingine katılayım, bakalım bu kadar malı götürdü bakalım millete ne söyleyecek.' Gitmiş uzaktan dinliyor, bir bakmış ceplerine cüzdan gitmiş, korkudan 'hırsız var' diyemiyor. Dese dayak yiyecek geldiğimiz hal bu. Onun için diyorum 30 Mart önemli. Demokrasimiz için önemli, ülkemiz için, çocuklarımız için önemli.'

-'Onu da elinden aldım'

Dün Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü olduğunu hatırlatan ve şehitleri anan Kılıçdaroğlu, 'Dedelerimiz Çanakkale'de kucak kucağa yatıyor, hiç ayrım yapmadılar. Senin etnik kimliğin bu, senin inancın bu demediler. Ulusal bağımsızlık savaşının ilk noktasıdır orası. Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz, onlar bize güzel bir Türkiye bıraktılar, şimdi benim ahdım, bizim hedefimiz biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız, daha özgür, daha demokrat bir Türkiye bırakacağız' dedi.

Hiç kimseyi, kimliği ve inancından ötürü ayrıştırmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, 76 milyon vatandaşın başının üstünde yeri olduğunu söyledi. Düne kadar 'kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını' savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Onu da elinden aldım. İster başınız açık, ister kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var, ayrılık yok bizde. Birleşe birleşe kazanacağız, ülkesini seven bütün vatandaşlarımı, CHP'nin çatısı altına bekliyorum. El ele. Daha güzel bir Türkiye istiyorsanız gelin, huzur içinde bir Türkiye istiyorsanız gelin, açlığın, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyorsanız gelin. CHP'nin şemsiyesi büyüktür, geniştir. Halkın partisidir. İster doğu, ister batı, ister kuzey, ister güney, 76 milyon yurttaşımı kucaklıyorum ben.'

-'Bir orman gibi kardeşçe yaşatmak için...'

'Siyasette, siyasetçi zenginleşirse bilin ki halk fakirleşir'diyen Kılıçdaroğlu, 'Düzgün bir siyaset için var mısınız? Kul hakkı yemeyen bir siyaset için var mısınız? Güzel bir Ankara için var mısınız? Çağdaş bir Ankara için var mısınız' diye sordu.

Vatandaşlardan barış ve bir demokrasi bayramı içinde sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

'Müh alacağız, altı okun döşüne basacağız. Bizim bir hedefimiz var. Her bireyin mutlu olduğu bir Türkiye. Nazım'ın söylediği gibi, 'Herkes bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamalı'. Bizim amacımız bu. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi siyasi görüşü, inancı, mezhebi ayrımı yapmaksızın 76 milyon yurttaşını, aynı havayı teneffüs eden bütün yurttaşlarımı, 'bir orman gibi kardeşçe yaşatmak için' yola çıktık, yola devam ediyoruz, tek güvencem sizlersiniz.'

Kılıçdaroğlu, seçmenlerden Yavaş ve diğer adayları için destek de istedi.

'Herkesten 5'er ilave oy istiyorum'

Mansur Yavaş da imar rantlarının hepsinin belediyeye aktarılacağını, ulaşım ve su ücretlerinin ucuzlayacağını vaat etti. Yavaş, bütün icraatlarının halktan yana olacağını, kenti hep birlikte yöneteceklerini söyledi.

Alandakilerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 'yuh' demesi üzerine Yavaş, 'Ben yuh çekmek yerine, yuh çeken herkesten 5'er ilave oy istiyorum. Çünkü hedefimiz en az yüzde 51' diye konuştu. 

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/chp-genel-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0