Görüş Bildir
Haberler
Bakanlıktan Resmi Açıklama: Kiev'deki Çatışmalarda 77 Kişi Öldü

Bakanlıktan Resmi Açıklama: Kiev'deki Çatışmalarda 77 Kişi Öldü

Kiev'deki Çatışmalarda 77 Kişi Öldü

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkede 18 Şubat’tan bu yana devam eden olaylarda 77 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Resmi kayıtlara göre 577 kişi tedavi için hastaneye başvururken, 369 kişinin ise kontrolleri sürüyor. Hastanede tedavisi süren 76 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Gayri resmi yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor. Merkezde yaralanan protestocular, gözaltına alınma endişesiyle hastaneye gitmek yerine, çadırlarda ya da hastaneye çevrilen kiliselerde gönüllü sağlık hizmeti veren doktorlar tarafından tedavi ediliyor. Bu kiliselerde ameliyat dahil bir çok operasyon yapılabiliyor.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada, halka meydanlara çıkmayın uyarısı yaptı. Ana ulaşım hattı metro seferlerinin iptal edildiği başkent Kiev’de eğitim ve öğretime de ara verildi.

UKRAYNA’DA TARAFLAR ANLAŞTI

Ukrayna’daki siyasi krizini çözmeye yardımcı olmak için Kiev’e; Almanya, Polonya ve Fransa’dan gelen dışişleri bakanları ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç gece boyu 9 saat süren görüşme akabinde anlaşmaya vardı.

Kaynaklara göre anlaşma sözleşmesinde; 48 saat içerisinde 2004 yılın Anayasaya dönüş (cumhurbaşkanın yetkililerinin az yetkilerin başbakanda olduğu anayasa), 10 gün içerisinde hükümetin kurulması ve 2014 Aralık ayında erken cumhurbaşkanlık seçimlerine gidilmesi var.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre bu anlaşmanın imzalanması cumhurbaşkanlık binasında gerçekleşecek. Öte yandan anlaşma belgesinin detaylarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Ukrayna cumhurbaşkanlığındaki görüşmeye, Avrupa Birliği’nden; Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov ve Rusya Federasyonun İnsan Hakları Komiseri Vladimir Lukin katıldığı bildirildi.YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

Cihan

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Ukrayna-S...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0