Görüş Bildir
Haberler
Kayak Merkezlerinde En Büyük Problem Kar

Kayak Merkezlerinde En Büyük Problem Kar

Kayak Merkezlerinde En Büyük Problem Kar

GEÇEN yıla oranla kar kalınlıklarının çok düşük kaldığı kayak merkezlerinde, birçok pist kapatıldı. Açık olanların da suni karlama yöntemiyle takviye edildi ve doluluk oranları yüzde 50 seviyelerinde kaldı. Bazı oteller yaşanan sıkıntıyı fiyat indirimine giderek aşarken, okulların tatile girmesiyle kış turizminin yaşandığı bölgelerde doluluk oranlarının yüzde 80’lere ulaşacağı ifade edildi.

OKULLARIN yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte büyük rağbet gören kayak merkezleri, bu yıl kar kalınlıkları ile gündemde. Yağışların az olması sebebiyle kar kalınlıklarının istenilen düzeye ulaşmadığı kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ortalama 15 santimetrede kaldı. Bazı bölgelerde ise hiç kar yağışı yaşanmadığı için sezon açılışı dahi yapılamadı. Söz konusu bölgelerde otellerin doluluk oranları ortalama yüzde 50 seviyelerine ulaştı.

TATİL KURTARICI OLDU

Geçen yıl kar kalınlıklarının 70 santimetreleri geçtiği kayak merkezlerinde, kayak merkezlerinin kurtarıcısı ise yarıyıl tatili oldu. 24 Ocak tarihinde okulların tatile girmesiyle birlikte tatilini yurtiçinde geçirmeyi planlayan ailelerin ilk tercihi yine kayak merkezleri. Tur şirketleri ve bölgedeki otellerden alınan bilgilere göre sömestre döneminde otellerin doluluk oranları yüzde 80’lere ulaşacak. Özellikle Uludağ ve Kartepe gibi bölgeler İstanbul’a yakın olmaları sebebiyle ilk tercih edilen bölgeler arasında yer alırken. Kayak pistlerinin çalışmadığı bazı bölgelere de aileler gezi amaçlı turlar düzenliyor. Kar yağışlarının az, kalınlıkların da istenilen seviye ulaşmaması sebebiyle söz konusu bölgelerde iptallerin yaşanmadığını ifade eden tur şirketleri, bazı otellerin de yaşanan yavaşlama sebebiyle yüzde 10’luk indireme gittiklerini söyledi. Bazı bölgelerde de kar seviyesinin istenen düzeye ulaşmaması sebebiyle suni karlama sisteminin kullanıldığı ifade edildi.

GEÇEN YILIN GERİSİNDE

Geçen yıl iyi bir sezon geçiren kayak merkezlerinde bu dönemde kar kalınlıkları aşırı yağışlar sebebiyle beklenen seviyelerin de üzerine çıkmıştı. Kar kalınlıkları Kartalkaya’da 115, Uludağ’da 95, Palandöken’de 55 santimetrelere ulaşmıştı.

ULUDAĞ

Uludağ’da doluluk oranları yüzde 50 seviyelerinde. Önümüzdeki haftadan itibaren doluluk oranları düzenlenecek etkinliklerle yüzde 80’lere ulaşacak. Ancak bölgede bulunan otellerden alınan bilgiye göre 1. bölgedeki bazı pistler dışında çalışan pist bulunmuyor.

Fiyat aralığı: 200-600 TL

Kar kalınlığı: 15 cm

KARTALKAYA

Kartalkaya’da da otellerin doluluk oranları yüzde 50 seviyelerinde. Ancak bölge otelleri müşteri kaçırmamak için bazı indirimler uyguluyor. Bazı pistlerin kapalı olduğu bilgisini verilirken, suni karlama sistemi kullanıldığı ifade ediliyor.

Fiyat aralığı: 100- 600 TL

Kar kalınlığı: 10-20 cm

KARTEPE Kartepe, İstanbul’a en yakın kayak bölgeleri arasında bulunuyor. Ancak şu anda bölgede çalışan pist bulunmuyor. Yakın olması sebebiyle tatilciler bölgeyi hala tercih ediyor. Ancak haftasonu kar yağışlarının başlmasıyla birlikte pistlerin açılacağı ifade ediliyor.

Fiyat aralığı: 300-700 TL

Kar kalınlığı: 5-15 cm

ERCİYES

Kayseri’de son dönemde fazla kar yağışı almayan bölgeler arasında. Kar kalınlıkları diğer bölgelerle benzerlik gösterse de pistler açık durumda. Ancak kar yağışı olmadığı için geceleri kar makinesiyle pistlere takviye yapılıyor. Yetkililer bölgede ezilmiş kar kalınlığının 15 santimetre olması sebebiyle pistlerin kapatılmadığı bilgisini veriyor.

Fiyat aralığı: 125-250 TL

Kar kalınlığı: 5-15 cm

PALANDÖKEN

Diğer bölgelere göre Palandöken’de kar kalınlıkları biraz daha yüksek. Ancak bölgede yine de suni karlama sistemi uygulanıyor. Bazı pistler kapatılırken, devam eden pistlerde bulunuyor. Haftasonu otellerde yer bulmak zor ancak. Ancak hafta içi daha rahat oda bulunabiliyor.

Fiyat aralığı: 200-450

Kar kalınlığı: 30-40 cm

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0