Görüş Bildir
Haberler
Kafesteki Heykel Rodin'in Çıktı

Kafesteki Heykel Rodin'in Çıktı

Ulaş
18.05.2014 - 17:38

Kafesteki Heykel Rodin'in Çıktı

ABD’li bir ailenin yıllardır bir fare kafesinde tuttukları heykelin ünlü Fransız heykeltraş Auguste Rodin’e ait olduğu ortaya çıktı. Uzun zamandır kayıp olan heykelin, Rodin’e ait olduğunun fark edilmesi sanatseverleri şaşırtırken, bronz heykel dün Quinn’s Müzayede Evi’nde açık artırmayla satışa çıkarıldı.

135 BİN DOLAR DEĞERİNDE

Açık artırma öncesinde 135 bin dolara satılması beklenen eser için, 2013’te aileye New York merkezli bir müzayede evinin bin 500 ile iki bin 500 dolar arasında bir rakam teklif ettiği belirtildi. Müzayede evinin teklifi üzerine heykeli araştırmaya karar veren aileden Elizabeth Tillson, heykelin Rodin’in Despair serisinin bir parçası olduğunu ortaya çıkardı. Tillson, üzerinde Rodin’in imzası bulunan eserin kendilerine nasıl ulaştığını ise bilmediğini ifade etti.

NEYSE Kİ KANMAMIŞLAR

Müzayedeye katılan Tillson, heykelin satışından elde edilen geliri kardeşleriyle arasında bölüşeceğini belirtti. Tillson, “New York’taki müzayede evinin teklifini duyduğumuzda hayal kırıklığına uğramıştık. Heykeli yeniden eve getirdik ve Quinn’s Müzayede Evi’nden Matt Quinn’le bağlantıya geçmeden önce biraz bekledik” sözleriyle süreci anlattı. 

  • Taraf
Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-kafeste...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın