Görüş Bildir
Haberler
İvkoviç Davasında 7 Kişiye Hapis İstemi

İvkoviç Davasında 7 Kişiye Hapis İstemi

Batuhan
07.01.2015 - 10:29

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesi çıkan olayda öldürülen Sırp taraftarı Marko IvkoviC’i ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Savcılık, biri tutuklu 7 kişi hakkında “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddinamede İstanbul Sırp Başkonsolosluğu müşteki olarak yer aldı. İdianamede Maktul Ivkoviç’e ait kan lekesinin Kadri Aktaş'ın pantolonunda bulunduğuda belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamade, 21 Kasım 2014'te Zeytinburnu'nda bulunan Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray ile Kızılyıldız takımları arasında THY Avrupa Ligi basketbol maçı olduğu, maç öncesinde her iki takımın taraftarlarının spor salonunun civarıda bulunan boşluklarda toplanarak alkol almaya başladıkları belirtildi.

Kızılyıldız takımının taraftarlarının olay günü saat 19:30 sıralarında spor salonuna gittikleri, bu sırada Galatasaray takımının taraftarlarıyla karşılaştıkları ifade edilen iddianamede, ''Kızılyıldız basketbol takımının taraftarlarının ellerinde bulunan meşale, havai fişek ve sopalarla, Galatasaray takımının da ellerinde bulunan şişe ve sopalarla birbirlerine saldırdılar. Ortalığın karıştığı, olay yerine gelen spor büroda görevli polisler ile destek çevik kuvvet ekiplerinin taraftarların arasına girerek müdahalede bulundukları, biber gazıyla her iki takımın taraftarlarını ayrı yönlere doğru püskürttükleri ve bu sırada Sırp seyircilerden bir grubun arbede sırasında kendi taraflarından ayrı düştükleri belirlenmiştir'' bilgisine yer verildi.

Ayrı düşen bu Sırp taraftar gurubuna tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz yargılanan sanıklar Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grubun saldırdığı ifade edilen iddianamede, ''Şüphelilerin bulunduğu grubun, maktul Marko Ivkoviç ile arkadaşlarına saldırıda bulundular. Marko Ivkoviç, elinde, olaydan sonra ele geçirilemeyen bıçakla kendisine doğru yönelen şüpheli Kadri Aktaş’ın burnuna yumruk atıp yaraladı. Kendisine yumruk atılan şüpheli Kadri Aktaş, haksız tahrik altında bıçak darbesiyle maktulü kasten öldürdü. Ivkoviç hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda 0.19 promil alkollü olduğu anlaşılmıştır.’'

'Öldürme eylemini kolaylaştırdılar'

İddianamede Kadri Aktaş dışındaki diğer 6 tutuksuz şüphelinin maktül Marko Ivkoviç ve arkadaşlarına saldırdığı, böylece Kadri Aktaş’ın öldürme eylemini kolaylıkla icra etmesine yardımcı oldukları belirtildi. Maktul Ivkoviç’e ait kan lekesinin Kadri Aktaş'ın pantolonunda bulunduğu belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin eylemi ‘haksız tahrik hükümleri’ altında yaptıkları anlatıldı. İddianamede, tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu’nun, ’'haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan’ 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. İstanbul Sırbistan Başkonsolosluğu’nun ‘müşteki’ olarak yer aldığı iddianame, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

DHA

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/eur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0