Görüş Bildir
Haberler
İstanbul ve Trabzon'da Görülmüştü: Işık Saçan Cisimlerin Gök Taşı Olduğu Ortaya Çıktı

İstanbul ve Trabzon'da Görülmüştü: Işık Saçan Cisimlerin Gök Taşı Olduğu Ortaya Çıktı

Türkiye'de Trabzon çevresinde gökyüzünü birkaç saniyeliğin aydınlatan ışık hüzmesinden bir gün sonra pazar akşamı İstanbul'da da aynı görüntüler amatör kameralarca kaydedildi. Uzmanlar, ışın saçan cismin gök taşı olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Astrofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Esenoğlu yaptığı açıklamada, gök taşının dünyaya yıl içerisinde periyodik olarak düşebildiğini söyledi.

Dünyanın güneşin etrafındaki dolanımında güneş sistemini ziyaret eden kuyruklu yıldızların olduğunu belirten Esenoğlu, 'Güneşin çekiminden dolayı kuyruklu yıldızlar ayrılırken tortu bırakıyorlar. Bu durum da gök taşının dünyaya yağmasına neden oluyor.' dedi.

'İstanbul'daki olay tipik bir gök taşı düşmesidir'

'Trabzon ve İstanbul'daki olaylar farklı'

'Gök taşları bilgi taşıdığı için önemli'

'Gök taşları bilgi taşıdığı için önemli'

Esenoğlu, gök taşlarının güneş sisteminin derin yerlerinden geldiğini için bilgi taşıdığını ve önemli olduğunu ifade etti.

Normalde göktaşlarının yeryüzüne gece-gündüz sürekli düştüğünü aktaran Esenoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bununla birlikte, kuyruklu yıldızların dünya yörüngesi üzerinde bıraktıkları kalıntı bulutlarından geçiş dönemlerinde düşen gök taşlarının sayısında büyük artışlar olur. Bunlardan ikisi 28 Aralık- 2 Ocak’taki Quadrantidler gök taşı yağmuru ve 14 Nisan-30 Nisan’daki Lyridler gök taşı yağmurlarıdır. Şubat ve mart ayları yağmur takvimi olmadığından, bugünlerde görülen meteoritler söz konusu gök taşı yağmurlarından beklenmemelidir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Göktaşı değildir o, Kabe'deki hacerül esved gibi cennetten gelmiştir :P

Pasif Kullanıcı

Yalandir ayni anda nasi cikcak 2 yerde