Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Marka Değeri Berlin, Milano ve Venedik'i Solladı

İstanbul'un Marka Değeri Berlin, Milano ve Venedik'i Solladı

adem kara
06.05.2014 - 15:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul, The Guardian gazetesinin ‘en güçlü markalara sahip şehirler‘ listesine girdi. Listede 57 şehre yer verilirken, İstanbul 11′inci sıraya yerleşerek, marka değeriyle Berlin, Milano, Madrid, Roma ve Venedik gibi Avrupa şehirlerini de solladı.

İlk üçte sırasıyla Los Angeles, New York ve Londra’nın yer aldığı Listede İstanbul için şu ifadeler kullanıldı:

“ Seyahat etmeyi sevenler için en önemli duraklardan biri olan bu şehir, gerçekten de doğunun batıyla biraraya geldiği yer. Forbes dergisine göre, 2016′ya gelindiğinde, Türkiye’nin tarih ve kültürle dolup taşan mücevheri uluslararası ziyaretçi sayısı açısından Singapur, New York ve Paris’i geçecek .”

Marka danışmanlığı yapan Saffron isimli şirketin The Guardian için özel olarak hazırladığı listede, şehirlerin ‘servet‘leri ve ‘ne kadar ses getirdikleri‘ ölçüldü. Turistik yerler, iklim, altyapı, güvenlik ve ekonomik refah ‘servet‘ kategorisinde yer aldı; şehirlerin ne kadar ses getirdiği de, sosyal medya ve genel olarak medyada ne kadar yer bulduklarına dayanarak ölçüldü. Bu kriterlerin hepsine 10 üzerinden puan verildi.

İstanbul servet açısından 5,6, ses getirme açısından da 9 puan aldı. Listenin en dikkat çekici yanlarından biriyse, son dönemlerin en popüler kentlerinden biri olarak görülen Berlin’in iklimi ve artık hakkında fazla konuşulmaması nedeniyle 25′inci sırada yer alması; Venedik ve Roma’nın da çok gerilerde kalması oldu.

Listedeki ilk 25 şehir şöyle:

1 – Los Angeles

2- New York

3- Londra

4- Paris

5- Seoul

6- Barcelona

7- Rio de Janeiro

8- San Francisco

9- Las Vegas

10- Dubai

11- Istanbul

12- Madrid

13- Chicago

14- Singapore

15- Bangkok

16- Sydney

17- Mexico City

18- Buenos Aires

19- Mumbai

20- Sao Paulo

21- Mecca

22- Atlanta

23- Melbourne

24- Milan

25- Berlin

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/istanb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0