Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'dan Motor ile Günübirlik Gidilebilecek 16 Cennet

İstanbul'dan Motor ile Günübirlik Gidilebilecek 16 Cennet

pınar yeşilova
17.08.2014 - 13:55 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 02:31

İstanbul, yoğun şehir hayatı, işimiz ve koşturmacalı günlerimiz ile bizi zaman zaman bunaltıyor. Motorunuz ile birlikte, en fazla iki saat uzaklıkta olan cennet parçalarını merak edenler için harika bir liste hazırladık. Trafiğe takılmadan ve gündoğumuna doğru rüzgar eşliğinde gidebileceğiniz bu yerleri görmeden bu dünyadan gitmeyin. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pınarlı köyü

1. Pınarlı köyü

İstanbul'a 97 km uzaklıkta olan bu cennete ulaşmak için önce Şile'ye gitmek gerekiyor. Pınarlı köyünde bulunan Sardala Koyu'na ulaştığınızda, kayalıkların dibinde ve yeşilin en güzel tonuna sahip buz gibi suda yüzmeyi unutmayın. Bu yer, arzu edenler için harika bir kamp yeri aynı zamanda.

2. Maşukiye

2. Maşukiye

İstanbula 120 km uzaklıkta, Sapanca gölü ve Kartepe yakınlarındaki bu yer, tamamen suyun üzerine kurulmuş. Dağdan akan şelale Maşukiye'nin tamamına iniyor ve yerleşim suyun dibinde başlıyor. Tüm restoranlar ve oteller bu suyun kenarında olduğu için, 24 saat suyun sesi ile aşk yaşıyorsunuz.

3. Yalıköy

3. Yalıköy

Çok sayıda rum ve inzivayı seven insanın yaşadığı Yalıköy, eski bir rum balıkçı köyü. İstanbul'a 55 km uzaklıkta keşfedilmemiş cennetlerden birisi. Suyun klor seviyesi 0 olan bu köyden ayrılırken yanınıza su almayı sakın unutmayın.

4. Kandıra

4. Kandıra

İstanbul ile arası 120 km olan Kandıra, suyunun berraklığına hayran kalacağınız bir güzellikte. Meşhur yoğurdunu yediğinizde lezzetinden başınız dönecek ve tadını asla unutamayacaksınız.

5. Kemerburgaz

5. Kemerburgaz

Şehire 25 km olduğu için yakınlığı ve doğallığı ile bir banliyö bölgesi gibidir Kemerburgaz. Su kemerleri ile çevrili, tarihi ile ünlü, kaynak suların çıktığı ve turşunun meşhur olduğu harika bir cennet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağva

6. Ağva

İstanbula 97 km uzaklıkta olan Ağva, bu dünyaya ait olamayacak kadar güzel, başka bir zamanda yaşayan bir köy aslında. Hem denize girebilir hem de doğal güzelliği ile sarhoş olabilirsiniz. Ahşap yapılanması, yeşilinin baskın tonu ve tüm bölgeye yayılan romantizm ile harika bir kaçamak.

7. Kıyıköy

7. Kıyıköy

Pabuç ve Kazan ırmakları arasında yüksek bir tepeye kurulmuş Kıyıköy, İstanbul'a 165 km uzaklıkta ve Kırklareli'ne bağlı bir balıkçı köyü. Kamp yapmak, denize girmek, ormanlarını keşfetmek ve güzel yöresel yemekler yemek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir cennet.

8. Çiğdem yaylası

8. Çiğdem yaylası

Yaklaşık 1500 metre yüksekliğindeki bu yayla, adını kardan sonra açan çiğdemlerden almıştır. Temiz havanın, gökyüzünün ve yeşilin tadına varacağınız bu yer, yayla severler için Marmara Bölgesinin güzel bir kaçamağı.

9. Riva

İstanbul ile arası 97 km olan Riva, şehrin boğucu kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin şıp diye ulaştığı bir yer. Yeşili, denizi, kamp yerleri ile doğa severleri büyülüyor. Riva'ya ulaştıktan sonra Elmasburnu'na gitmeyi sakın unutmayın.

10. Terkos Gölü

10. Terkos Gölü

Piknik yapmayı sevenler ve göl kenarında kitap okumaya bayılanlar için İstanbul'a 45 km uzaklıkta bir cennet Terkos Gölü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kilyos

11. Kilyos

İsmini, Rumcada kum anlamına gelen 'kilya' sözcüğünden alan Kilyos, gerek kamp yapmak isteyenler, gerek piknik gerekse plajlarında denize girmek isteyenler için çok yakın bir cennet.

12. Kerpe

12. Kerpe

İstanbul'a 150 km uzaklıktaki kerpe, son zamanlarda popülerliğini artıran bir cennet parçası. Kalabalığın istila ettiği yerler sizi de üzüyorsa, daha fazla kabalıklaşmadan mutlaka gidin ve doğanın içinde cennet sarhoşu olun.

13. Kastro Koyu

13. Kastro Koyu

İstanbul ile arası 147 km olan Kastro Koy'u, Tekirdağ'ın karadenize açılan tek kıyısı ve dişbudak ağaçlarıyla süslü yemyeşil bir koy. Şelalesine, ormanına, deresine hayran kalan günübirlikçiler oracıkta çadır kurmaya karar veriyorlar.

14. Kefken-Pembe Kayalar

14. Kefken-Pembe Kayalar

Kefken, doğallığı ile başdöndüren bir balıkçı kasabası aslında. İstanbul'a 160 km uzaklıktaki Kefken, doğası, denizi, kumsalı ve pembe kayaları ile yanıbaşımızda bulunan bir nefes alma noktası.

15. Polonezköy

15. Polonezköy

İstanbul'un betonerme yapılanmasında bir bahçem bile yok diye üzülenler, şehirin arkabahçesi olan Polonezköy'e mutlaka gitmeli. Yalnızca 32 km uzaklıktaki bu doğal cennet, nefes almak isteyenler için tam bir oksijen şöleni.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ballıkayalar

16. Ballıkayalar

İstanbul'a 55 km uzaklıkta, Gebze'ye bağlı Tavşanlı köyünde bir kanyon Ballıkaya'lar. Yürüyüş parkuru ve doğal güzelliği ile insanları kendine aşık etmeden göndermiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
50
10
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercüment Eşkar

Motorcu varmak için sürmez. Yolda olmak için sürer. Bu listeyi bir motorcu yapsaydı lokasyonların özelliklerini değil lokasyona giden yolların özelliklerini ... Devamını Gör

Ercüment Kayar

3. Yalıköy; motorcu dönüşte yanında su mu taşıyacak kopyaladıgınız şeyi okuyun bari suyun tadına bak da yazabilrsin..

Earl Hickey

saçmalık.