Görüş Bildir
Haberler
İsrail'de Dünyanın İlk Uçan Araba Sistemi Kuruluyor

İsrail'de Dünyanın İlk Uçan Araba Sistemi Kuruluyor

Batuhan
25.06.2014 - 11:56 Son Güncelleme: 25.06.2014 - 14:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'de Dünyanın İlk Uçan Araba Sistemi Kuruluyor

İsrail'in Tel Aviv kentinde dünyanın ilk uçan araba sistemi kurulacak.

Proje kapsamında İsrail Uzay ve Havacılık Dairesi'nin bahçesinde araçların havada kalmasını sağlayacak 500 metre uzunluğunda manyetik bir ray inşa edilecek.

Sistemi inşa edecek skyTran adlı şirkete göre deneme amaçlı bu projede başarı elde edilmesi halinde ticari uygulamaya geçilecek, taşımacılık için kilometrelerce uzunlukta raylar kurulacak.

İki kişilik araçlar, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kullanılacak.

Deneme amaçlı sistemin 2015 sonuna kadar devreye girmesi planlanıyor.

Proje kapsamında yolcular araçları akıllı telefonlarından çağıracaklar. Araçlar belirtilen istasyondan yolcuyu alıp adrese götürecek.

Deneme amaçlı sistemde, araçlar saatte 70 kilometreye kadar hız yapacak. Ancak ticari uygulamada bu hızın 240 kilometrete kadar çıkacağı belirtiliyor.

SkyTran'in aralarında Hindistan ve ABD'nin de olduğu başka ülkeler için de benzer projeleri var. Ancak bunlar İsrail'deki pilot uygulamanın başarısına bağlı olacak.

Merkezi, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin California'daki araştırma parkında olan SkyTran, kamu taşımacılığında devrim yapmayı planladığını söylüyor.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Jerry Sanders, İsrail Uzay ve Havacılık Dairesi'yle yaptıkları anlaşmanın proje için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu söyledi.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0