Görüş Bildir
Haberler
Işık Hızında Oynamışlar! Rekor Bitirilme Sürelerine Sahip 12 Oyun

Işık Hızında Oynamışlar! Rekor Bitirilme Sürelerine Sahip 12 Oyun

15.01.2018 - 23:01

Bir oyunu bitirmek başlı başına zor bir iştir. Bazen devam etmek için vakit bulamayız, bazen zorluğu bizim yeteneklerimizi aşar ya da oyundan sıkılırız. Başlı başına oyun bitirme işini daha da rekabetçi bir hale getirip, en hızlı şekilde sona ulaşmaya çalışanlar var. Speedrun sitesindeki verilere dayanarak, bilinen 12 oyunun en hızlı bitiriliş sürelerine bakalım. (Bu rekorlar kırılırken oyun hataları ve açıkları da kullanılıyor.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Speedrun rekorları nedir?

Speedrunlar, içeriğin girişinde de yazıldığı gibi oyunda bulunan bug veya glitchler kullanarak yapılır. Oyunun açıklarından yararlanarak, bir nevi kısa devre yaptırılarak oyunun sonuna ulaşılır. Bu rekorları kıran kişiler bizler gibi oyunun normal seyrinde oynamazlar. Tüm bu rekorlar videolarla kayıt altına alınır ve kontrolleri sağlanır. speedrun sitesinden, istediğiniz oyunun en kısa kaç dakika içerisinde bitirildiğini görebilirsiniz. Aşağıdaki listede bulunan tüm sürelerin ve oyunların video kayıtları mevcut.

1. Cuphead

1. Cuphead

Cuphead, belki de son dönemin en zor oyunlarından birisi. Nice oyuncuya saç baş yoldurtan oyunu, Polonyalı luigi100 kullanıcı adlı oyuncu 24 dakika 43 saniyede tamamlamayı başardı.

2. Getting Over It With Bennett Foddy

2. Getting Over It With Bennett Foddy

En az Cuphead kadar kanser sebebi olan bir başka oyun Getting Over It With Bennett Foddy. Özellikle Twitch yayıncılarının yayınlarında bol bol oynadığı, uzun zamanlar geçirdiği bu oyunu, toplamda 1 dakika 56 saniyede bitiren var.

3. Super Mario Bros.

3. Super Mario Bros.

Hepimizin en az bir kere oynadığı Mario'nun bitirilme rekoru, 4 dakika 56 saniye ile darbian kullanıcı isimli Amerikalı oyuncuya ait.

4. Portal

4. Portal

Portal, oyun dünyasının efsanelerinden birisi olarak hayatımızda önemli bir yere sahip. Ancak 7 dakika 27 saniyede oyunu bitirebilecek kadar da oyunun hastası değiliz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Grand Theft Auto: San Andreas

5. Grand Theft Auto: San Andreas

GTA serisinin belki de en sevilen oyunu San Andreas. Bizim saatlerimizi verdiğimiz bu oyunu, 4 saat 7 dakika 14 saniyede bitirenler de var tabi.

6. Half-Life

6. Half-Life

Half-Life piyasaya çıktığı zaman ortalığı sallamıştı. Hala efsane statüsünde olan bu serinin başlangıç oyununun bitirilme rekoru 29 dakika 39 saniye.

7. Grand Theft Auto: Vice City

7. Grand Theft Auto: Vice City

Vice City, Türkiye'de en çok oynanan ve en sevilen GTA oyunlarından biri. Piyasaya çıktığı dönemde her internet kafede oynayanları görmek mümkündü. Ama kimse 8 dakika 26 saniye gibi çılgın bir sürede bitirmeyi denememişti.

8. Star Wars Battlefront II

8. Star Wars Battlefront II

Battlefont II, son dönemde çıkan oyunlar arasında belki de en çok tartışılanıydı. Buna rağmen hikaye modunu 1 saat 49 dakika 6 saniye gibi kısa bir sürede bitirebilen oyuncular da oldu.

9. Fallout 4

9. Fallout 4

Fallout serisi uzun ve güzel hikayeleriyle bu kadar popüler bir oyun haline geldi. Serinin 4. oyunu da diğerleri gibi uzun bir hikayeye sahip olsa da, bu oyunun en hızlı bitirilme rekoru 41 dakika 21 saniye.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Prey

10. Prey

Prey, son dönemin en enteresan oyunlarından birisi olarak karşımıza çıkmıştı. Oyunu kimi insanlar çok sevdi, kimileri beğenmedi ama hikayeyi 6 dakika 59 saniyede bitiren oyuncu da oldu.

11. The Elder Scrolls V: Skyrim

11. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim'de, Fallout oyunları gibi uzun hikayesiyle bilinen bir oyun. Youtube'da 100'lerce bölümlük serisi yapılabilen oyunun en kısa sürede bitirilme zamanı ise 26 dakika 3 saniye.

12. The Turing Test

12. The Turing Test

Portal'a benzeyen dinamikleri ve güzel hikayesiyle dikkat çeken The Turing Test, hız rekoru denemek için ideal olan oyunlardan birisi. 31 dakika 02 saniye de bu oyunun hali hazırdaki bitirilme rekoru.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
36
27
10
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İlim Avcı

Vice city inşaat görevini 8 senede bitiremedim amk

Naz Yalcınkaya

vice city de nasıl bitirir ki o saniyede bazı görevler bile birbirine epey uzak

Emirhan Camadan

Bi tane bug var onu kullanarak son göreve ışınlanıyor direk

Yusuf Kuyubasi

8 dakika 26 saniye de Grand Theft Auto: Vice City nasıl bitiyor acaba oyun içerisinde ki slaytları toplasan o süreyi geçer.