İSİG: 12 Yılda En Az 18 Bin 285 İşçi Cinayeti
İşçi Sağlığı ve İşçi Sağlığı Meclisi, 12 yılda en az 18 bin 285 iş cinayetinin yaşandığını açıkladı.
İşçi Sağlığı ve İşçi Sağlığı Meclisi (İSİG), İstanbul Tabip Odası’nda (İTO), “6331 sayılı İSG Yasası”, “İş cinayetleri”, “İşkollarında durum” ve “Çocuk-kadın-göçmen-yaşlı işçiler, işçi sağlığı mücadelesi” konu başlıklarıyla dün Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası'nda bir forum düzenledi. Burada konuşan İSİG Genel Koordinatörü Murat Çakır, Türkiye’de 2013 ile 2022 arasında 18 bin 285 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çakır, bu cinayetlerin 2 bin 70’inin İstanbul’da yaşandığını anımsatarak, duyulmayan birçok cinayetin de olduğunu dile getirdi. Çakır, yaşamını yitirenlerin yüzde 96’sının sendikasız olduğunu dile getirerek, örgütlü işçilerin üye oldukları sendika ile aldıkları haklar ile korunduklarına dikkat çekti.
Bir İşçi Daha Öldü
Sakarya’nın Karasu ilçesi Kurudere Mahallesi’nde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre Enbiya Demirci isimli işçi, tadilat için Kıran mevkiinde bulunan cami minaresine çıktı. Çalışma yaptığı esnada dengesini kaybeden Demirci, metrelerce yükseklikten yere düştü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Demirci’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İşçinin cansız bedeni Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
Yorum Yazın
Bu kayıtlardaki. Ya iş kazası olup da kabul edilmeyenler? Şikayet edilmemesi için üç kuruş verilip susturulan mağdur aileler? İnsan hayatını bile hiçe saydık... Devamını Gör
İşletme girişi ve forklift girişi aynı güzergahta olduğu halde Fotkliftin altında kalıpta ölen işçiyi suçlayan fabrikanın amk yanımda oldu olay
Bizim kadar işçinin değil de iş verenin tarafında olan kaç ülke vardır acaba? Ondan sonra Avrupa birliği diye ağlarız. Daha çok ağlarız.
Cinayet değil Fıtrat