Görüş Bildir
Haberler
İnternette Reklam Vermek ?

İnternette Reklam Vermek ?

Gurkan
15.02.2015 - 18:22 Son Güncelleme: 15.02.2015 - 20:20

İnternette Reklam Vermek Nedir ?

Wind Medya - Google Reklam | Sosyal Medya Yönetimi | Web Tasarıminternette reklam vermek kurumsal firmanızın yada işletmenizin müşteri trafiğini artırmak yada e-ticaret sitenizin müşteri trafiğini artırmak için yapılan internet üzerinden reklam çalışmalarına internetten reklam vermek diye adlandırılıyor .internette reklam verme den önce müşteri kitlenizi ve hedeflemenizi doğru yapmak gerekiyor ,internet ortamında istediğiniz müşteri kitlelerine ulaşmanız mümkün ister yaş aralığı isterseniz hobileri olsun seçmeniz mümkün konuyu biraz daha açalım ;

Facebook Reklamları

Facebook reklamları sayesinde ülke ,bölge ,yaş ve ilgili sayfa seçmeniz mümkün görüntülü reklamlar ile facebook reklamlar alanlarında çok uygun fiyatlar ile internette reklam vermek mümkün

Facebook Reklamları Avantajları

Markalar için Facebook ta Reklam vermek in Avantajları

İnternet reklam vermek avantajların dan tekrar söz etmek gerek var bu reklam türünün sağladığı bilinirlik ve satış desteği hakkında bir fikriniz yoksa wind medya size destek sağlar benzeyen şekilde, Facebook da bu sektör kapsamında organik olarak büyüyen bir sosyal ağ ve aynı zamanda önemli bir reklam aracı.

Aşağıda, diğer internet reklam uygulamaları ile karşılaştırıldığında Facebook da Reklam vermek  getirdiği temel avantajlar yer almakta:

internette reklam vermek

Özel hedefleme Reklam alanı

Facebook un reklam yerleştirme sistemi insan merkezli. Site yaş, cinsiyet, adres, medeni durum ve iş bilgileri ile beraber beğeniler, canlı yayını yapılan mevcut statü mesajları gibi içerikleri de kapsayan dev bir kişisel bilgi verisine sahip. Hedeflenmiş reklam söz konusu olduğunda, Facebook da çok daha fazla bir eğilim ortaya çıkıyor. Facebook’ta verilecek reklamlar, bir müşteri profilinin çok özel detaylarının seçilmesi ile yerleştirilebiliyor. Bu durum, hedef müşterilerinize doğrudan ulaşmanızı ve gelir şansınızı arttırmanızı sağlıyor.

Daha Ekonomik Reklam

Reklamın kurumlar  için önemi inkar edilemez bir gerçek! Küçük firmalar için, Facebook Reklamları diğer reklam araçları ile karşılaştırıldığında çok daha ekonomik bir yol. Tabi ki maliyet bir anahtar kelimenin popülaritesine bağlı fakat yine de küçük işletmeler için bu çok daha az maliyetli bir pazarlama yolu.

Daha Çok Esneklik Reklam

Görsellerle beraber kullanabileceğiniz reklam metniniz için 135 yazı karakteri kullanma hakkına sahipsiniz. Bu, içeriğinizi oluşturuken size çok daha fazla esneklik sağlar. Facebook Reklamları yoluyla, internette reklam vermek için içeriğinde çok daha fazla şey söyleyebilirsiniz. Günlük reklam bütçenize göre reklam yayın sıklığını arttırabilirsiniz. Bu sebepler, Facebook’u en iyi internet reklamcılığı hizmetlerinden birisi yapıyor.

Bir Facebook Sayfasının Pazarlama Faydaları

Müşterilerinize, ürünleriniz hakkındaki bilgi ve güncellemeleri sunmak için bir Facebook sayfası oluşturabilirsiniz. Facebook’un bu özelliği, müşterilerinize daha büyük ve daha doğrudan bir destek oluşturmanızı sağlıyor. Promosyonel reklamınızı, oluşturacağınız Facebook sayfanız yoluyla gerçekleştirmeniz mümkün.

“Beğeni” Özelliği ve “Haber Kaynağı”nın Avantajları

Facebook’ta internette reklam vermek avantajlarından biri de, onun haber kaynağı yolu ile “Ağızdan ağıza pazarlama(WOM)” sağlayan “beğen” (like) ve “hayran” (fan) özellikleri. Eğer bir kullanıcı, sizin reklamınızı “like” eder ise, bu onun haber kaynağını onaylayan tüm arkadaşlarına yayınlanacaktır. Böylece, eğer bir reklam aracılığı ile tek bir müşteri yakalarsanız, çok daha fazlasını elde etme olasılığınız var demektir. Facebook’ta bir hayran sayfası nasıl oluşturacağınızı öğrenmenin vakti çoktan geldi, hatta artık Facebook sayfası olmayan markaların prestij kaybettiğini dahi söyleyebiliriz.

Yerel Pazarlamaya Uygun

Yerel işletmeler, Facebook’un fan sayfası özelliği ve hedeflenmiş reklamları ile belirlenmiş kişisel profillerdeki ve coğrafi lokasyonlardaki potansiyel müşterilere ulaşabilir, bu avantajı gelire dönüştürebilirler. Ayrıca, etkinlik davetleri markanızın sağladığı güncel fırsatları yaymanızı sağlayabilir. Facebook sayesinde, markanızın etrafında sadık bir kullanıcı komünitesi inşa edebilirsiniz.

Geniş Hedef Kitle’ye Ulaşım

Facebook kullanıcılarının giderek artan sayısı, reklam verenler için daha geniş bir müşteri tabanına ulaşma fırsatı sunuyor. Facebook çok dilli ve yeni coğrafi lokasyonları kapsadıkça, reklamlarınız dünya çapında müşterilere ulaşabiliyor. Facebook’u her ay ziyaret eden toplam kullanıcı sayısını dikkate alarak, Facebook Reklam vermek avantajlarını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

 Google Adwords

Google Adwords Nedir ? Türkiye’deki internette reklam vermek kullanıcılarının %90’ı Google Arama Motorunu kullandığı için bizler, SEO alanında Google Optimizasyonu hizmetini sağlamaktayız. Google Optimizasyonu başarıyla yapılmış bir site Yahoo ve MSN gibi arama motorlarında da üst sıralarda yerini alır. Türkiye’de İnternet Reklamcılığının yarısından fazlasını Seo oluşturur. Yakın gelecekte İnternet Reklamcılığının büyük çoğunluğunu Seo oluşturacaktır. Tüm dünyadaki Arama Motoru Pazarının (Seo) %78’ini sadece Google oluşturuyor. Bu oran Türkiye’de %95. Ve Google bu yüzdeyi arttırmak için kurumsal çalışmalarına devam ediyor. Gelecekle ilgili şu gerçeği görmeye şimdiden hazırlanalım: Google, geleceğin en büyük ve en önemli reklam mecrası olacaktır.

İnternet Reklamcılığı Google AdWords AdWords kullan, hedef kitlene uzan. Google Adwords, Google’ın reklam programıdır ve Google arama sonuçlarının sağ kısmında Sponsor Bağlantılar adı altında yer alır. Bazı zamanlar sayfanın en üstünde de yer alır. İnternet Reklamcılığının en önemli ve en büyük örneğidir. İnternette reklam demek Google AdWords demek. Büyük küçük her işletmenin yetkili birGoogle Adwords Uzmanı ile beraberGoogle Adwords kullanmasını kesinlikle öneriyoruz. Çünkü ; Google Adwords ucuz ve yatırım getirisi en yüksek reklam mecrası, geleceğin mecrası. Pazarınızı ve kârınızı büyütün!

Adwords Hedef Kitlenizi Bulur . ○ Google Adwords, hedef kitlenizi bulur. Doğru anahtar kelime analizi ile elde edilen anahtar kelime listesi hedef kitlenizi size yönlendirir. ○ İstediğiniz ülke, bölge, şehir, veya spesifik bir alan için reklam verebilirsiniz. Dil seçiminiz vardır. ○ Yaşa ve cinsiyete göre (Demografi) hedef kitle seçiminizi yapabilirsiniz. ○ Google İçerik Ağında bulunan tüm sitelerde reklamınız yer alabilir veya istediğiniz siteleri (üstelik o sitelerin herhangi bölümünü veya sayfasını) kendiniz seçerek Yerleşimler oluşturabilirsiniz.

Google Adwords Temel Bilgiler Adwords reklamları doğal arama sonuçlarının sağında, sayfanın sağ tarafında bir sütun olarak yer alır. Adwords Çalışma Mekanizması: ○ Adwords Kampanyanızı oluştururken reklam metinleriniz ve anahtar kelime listeniz oluşturulur. ○ Anahtar kelimeleriniz ile eşleşen arama sorguları reklamınızı tetikler ve reklamınız gösterilir. ○ Reklamınız ancak tıklama alırsa ödeme yaparsınız. Gösterilirken değil.

Sonuç olarak en popüler iki reklam çeşitini anlattık kendiniz satmak istediğiniz hizmet yada ürün için ,müşteri kitlenize en uygun reklam alanını seçerek reklam vermeye başlıyabilir yada bu konuda profesyonel destek almak için wind medya reklam uzmanları ile internette reklam vermek için irtibata geçebilirsiniz

Kaynak: https://www.windmedya.com/blog/intern...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın